Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ιστορία του ΘΕΠΑΝ και η «μαύρη βίβλος» απαιτεί να πάρετε θέση...

Η ιστορία του ΘΕΠΑΝ και η «μαύρη βίβλος» απαιτεί να πάρετε θέση ΟΛΟΙ

Είναι ευχάριστο το γεγονός, πως ολοκληρώθηκε η έρευνα και η σύνταξη του κειμένου για το θέμα του ΘΕΠΑΝ, όπως είχε δεσμευτεί η Συντονιστική  Επιτροπή της Κίνησης ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ. Όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε σήμερα, είναι στον τελικό έλεγχο πριν ολοκληρωθεί η έκδοση του, με την οποία θα κυκλοφορήσει και θα είναι προς διάθεση όλων όσων θέλουν να το μελετήσουν.

Προφανώς θα υπάρχει πολύ χρόνος για σχολιασμό και εκ νέου ανάλυση των δεδομένων (αναφέρω εκ νέου ανάλυση, γιατί η “Αγκίδα” με την αρθρογραφία της, έχει συμβάλλει πολύ στην ανάδειξη του θέματος, στην πίεση που έπρεπε να υπάρξει για να προχωρήσει η διαδικασία προάσπισης των συμφερόντων του δήμου, στην επίλυση του προβλήματος), με την αναμενόμενη έκδοση.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, πως ένας πολύ σημαντικός  ρόλος των πολιτών σε μια κοινωνία, για να προασπίζεται η δημοκρατία και τα συμφέροντά τους, είναι να ελέγχει τους εκλεγμένους. Δεν ισχύει πως ψηφίζει ο κόσμος και παραδίδει τις τύχες του στους εκλεγμένους. Δεν είναι σωτήρες, δεν είναι αυθεντίες. Ίσα ίσα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας που πολλές φορές η ιστορία έχει δείξει, πως λειτουργούν για προσωπικά ή ευρύτερα συμφέροντα, κάτι που είναι εναντίον των πολιτών. Έτσι, αυτή η πρωτοβουλία μόνο ενθαρρυντικά μηνύματα μπορεί να προσδώσει ως αποτέλεσμα και ως δημιουργία προτύπου προς μίμηση για άλλες έρευνες και για δημιουργία κουλτούρας του κόσμου, για να λυθούν χρόνια προβλήματα του δήμου μας.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση, πως πέρα από τον κόσμο και ελάχιστους συμβούλους της αντιπολίτευσης που βοήθησαν για να μην χαθεί αυτή η δημοτική περιουσία (έχουν αναφερθεί πολλές φορές ποιοι βοήθησαν και μπορεί κάποιος να ανατρέξει στην αρχειοθήκη του σαιτ) ακόμα και τώρα, (αφού ζούμε σε προεκλογική περίοδο), πολλοί κάνουν πως δεν ξέρουν το θέμα, πως δεν θέλουν να μάθουν, πως δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει, αφού αντίδικος είναι η Εκκλησία και δεν θέλει κανείς να το ακουμπήσει το θέμα, για να μην έχει πολιτικό κόστος. Έτσι κύριοι όμως δεν μπορεί να υπάρξει έντιμη διοίκηση με διαφάνεια και με σεβασμό στον πολίτη και την περιουσία του δήμου.

Κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι, κύριοι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εφόσον διεκδικείτε την ψήφο των πολιτών,  πρέπει να πάρετε επίσημα θέση για το θέμα του ΘΕΠΑΝ.

– Με ποια πλευρά είστε;

– Πόσο γνωρίζετε το θέμα;

– Σε ποιον ανήκει ο χώρος του ΘΕΠΑΝ;

– Αν εκλεγείτε οι υποψήφιοι, σε τι ενέργειες θα προβείτε;

– Μέχρι ποιον βαθμό θα φτάσετε εναντίον του αντίδικου, που είναι η εκκλησία, προκειμένου να προασπίσετε τα συμφέροντα του δήμου;

Κύριοι δημοσιογράφοι του δήμου μας, κύριοι ιδιοκτήτες ενημερωτικών μέσων ενημέρωσης, πρέπει να πάρετε επίσημη θέση, για να κατανοήσει ο κάθε κάτοικος του δήμου μας, τον ρόλο και τις σκέψεις σας.

– Με ποια πλευρά είστε;

– Πόσο γνωρίζετε το θέμα;

– Γιατί δεν το αναδείξατε, ως οφείλατε όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να σωθεί αυτή η τεράστια περιουσία;

– Δεν θεωρούσατε και δεν θεωρείτε σημαντικό θέμα την προάσπιση της δημοτικής περιουσίας;

– Σε ποιον ανήκει ο χώρος του ΘΕΠΑΝ;

Τέρμα τα μισόλογα. Τέρμα οι δημοσιοσχετίστικες απόψεις. Τέρμα το “δεν ήξερα”. Όλοι θα κριθούν όταν πρέπει. Και εννοείται πως δεν θα κριθούν με την ψήφο του Οκτωβρίου. Η ιστορία και ο χρόνος πάντα ξεσκεπάζει το ρόλο του καθενός. Και η έρευνα δεν σταματάει ποτέ. Διαλέξτε όλοι σας με ποια πλευρά είστε. Και η απόφαση σας θα δείξει αν θα είστε στη σωστή πλευρά ή θα χαράξετε μόνοι σας το όνομα σας σε νέες μαύρες βίβλους.

Υγ: Και οι προηγούμενες διοικήσεις έχουν ευθύνες. Προφανώς το γνωρίζουμε όλοι γιατί είναι ένα θέμα που διαιωνίζεται πολλά χρόνια. Όλα θα συζητηθούν, θα δουλευτούν και η καλύτερη περίπτωση είναι, να διοργανωθεί ένα συνέδριο με το ιστορικό υπόβαθρο με τις ενέργειες που έγιναν, με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, με τις προοπτικές και τους τρόπους περαιτέρω ανάδειξης και αξιοποίησης του χώρου.

Τσιότσος Αθανάσιος

Ολοκληρώθηκε η «Μαύρη Βίβλος» του ΘΕΠΑΝ
Η αντικειμενική ενημέρωση για το ΘΕΠΑΝ και οι άλαλοι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ