Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝίκος Κουγιουμτζής: Σύγχρονο δίκτυο πεζοδρόμησης για δήμο προσβάσιμο στους συνδημότες μας με...

Νίκος Κουγιουμτζής: Σύγχρονο δίκτυο πεζοδρόμησης για δήμο προσβάσιμο στους συνδημότες μας με κινητικά προβλήματα

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο Νίκος Κουγιουμτζής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

«Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας, είναι σχεδόν απαγορευτικός τόσο στην κίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, όσο και στην πρόσβασή τους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά ανάλγητο να μην υπάρχει δίκτυο στο οποίο να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια οι άνθρωποι με τα αναπηρικά αμαξίδια, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κινηθούν στο δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τους χτυπήσει κάποιο όχημα.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως αρκετές φορές η κίνηση στο δήμο μας είναι δύσκολη ακόμα και για όσους δεν έχουν κινητικά προβλήματα, αφού υπάρχουν κατεστραμμένα ή μη διαμορφωμένα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα την συχνή πρόκληση ατυχημάτων.

Από τις προτεραιότητες της παράταξής μας, της παράταξης του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, θα είναι να λάβει μέτρα και να κάνει τις απαραίτητες εργασίες, ώστε στο δήμο μας να δημιουργηθεί από την αρχή ένα σύγχρονο δίκτυο πεζοδρομήσεων που θα εξυπηρετεί τους συνδημότες μας, τις μαμάδες με καρότσια, τα παιδιά μας και φυσικά τα άτομα με κινητικά προβλήματα να κινηθούν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η ασφαλής και αξιοπρεπής μετακίνηση των συνδημοτών μας είναι δείγμα πολιτισμού και συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, αλλά επιπλέον θα βοηθήσει και στην αύξηση της εμπορικής κίνησης στο δήμο μας.

Το αξίζουμε!»

Νίκος Κουγιουμτζής: Να αυξηθεί το όριο εισοδήματος για την απαλλαγή των πολύτεκνων οικογενειών από τα Δημοτικά Τέλη
Πρωτοποριακή πρόταση από τον Νίκο Κουγιουμτζή για την αποσυμφόρηση της οδού Μαιάνδρου
Νίκος Κουγιουμτζής: Πως πρέπει να λειτουργεί ένας δήμος πρότυπο;
Νίκος Κουγιουμτζής: Όλοι πλέον θέλουμε κάτι ν’ αλλάξει (video)
Νίκος Κουγιουμτζής: Να φτιαχτεί τώρα η αποχέτευση στην οδό Καλλικράτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ