Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρωτοποριακή πρόταση από τον Νίκο Κουγιουμτζή για την αποσυμφόρηση της οδού Μαιάνδρου

Πρωτοποριακή πρόταση από τον Νίκο Κουγιουμτζή για την αποσυμφόρηση της οδού Μαιάνδρου

Η «Αγκίδα» μίλησε με τον Νίκο Κουγιουμτζή, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου με την παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, για ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους του δήμου και είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση της οδού Μαιάνδρου από την είσοδο και έξοδο των οχημάτων από και προς την περιφερειακή οδό.

Το ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Μαιάνδρου από την περιφερειακή οδό προς τον Εύοσμο μπλοκάρει και στη διασταύρωση με την οδό Ευφροσύνης και στη διασταύρωση με την οδό 25ης Μαρτίου, από τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν ανατολικά. Με δεδομένο ότι στη διασταύρωση της Μαιάνδρου με την 25ης Μαρτίου δεν υπάρχει χώρος για να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος, μπορεί να γίνει μια πολύ έξυπνη παρέμβαση που θα αποσυμφορήσει την οδό Μαιάνδρου από την κυκλοφορία.

Η πρόταση του Νίκου Κουγιουμτζή είναι να ανοίξει μία είσοδος από την περιφερειακή οδό προς τον Εύοσμο στην οδό Νυμφαίου, προκειμένου τα οχήματα που θέλουν να κατευθυνθούν ανατολικά να εισέρχονται από τη Νυμφαίου και όχι από τη Μαιάνδρου, η οποία θα δέχεται την κίνηση των οχημάτων που θέλουν να κατευθυνθούν δυτικά ή προς το φανάρι της οδού Μαιάνδρου με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό σε συνδυασμό με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Νυμφαίου με 25ης Μαρτίου, θα σταματήσει το μποτιλιάρισμα στην οδό Μαιάνδρου και δεν θα δημιουργήσει μποτιλιάρισμα στην οδό Νυμφαίου.

Όσον αφορά τους περιπατητές στην περιπατητική της οδού Τρίτση, ο κύριος Κουγιουμτζής τόνισε πως αυτοί που θα κάνουν τη μελέτη μπορούν να βρούνε τον καταλληλότερο τρόπο ώστε περιπατητές και οχήματα να μην διασταυρώνονται τόσο στην είσοδο της Νυμφαίου από την περιφερειακή οδό που θα γίνει, όσο και στην έξοδο προς την περιφερειακή οδό από την οδό Σμύρνης που υπάρχει ήδη.

Για να υλοποιηθεί η πρόταση του Νίκου Κουγιουμτζή χρειάζεται να γίνει μελέτη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μια πρόταση τόσο καλή και τόσο εύκολα υλοποιήσιμη θα πρέπει να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες. Τέτοιες προτάσεις, που κάνουν ευκολότερη τη ζωή των δημοτών και το κόστος τους δεν είναι μεγάλο, πρέπει να υλοποιούνται χωρίς καθυστέρηση.

Νίκος Κουγιουμτζής: Να αυξηθεί το όριο απαλλαγής των πολύτεκνων οικογενειών από τα Δημοτικά Τέλη
Νίκος Κουγιουμτζής: Σύγχρονο δίκτυο πεζοδρόμησης για δήμο προσβάσιμο στους συνδημότες μας με κινητικά προβλήματα
Νίκος Κουγιουμτζής: Πως πρέπει να λειτουργεί ένας δήμος πρότυπο;
Νίκος Κουγιουμτζής: Όλοι πλέον θέλουμε κάτι ν’ αλλάξει (video)
Νίκος Κουγιουμτζής: Να φτιαχτεί τώρα η αποχέτευση στην οδό Καλλικράτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ