Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Πόσοι μπορούν να δουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ το "γενικό καλό" από το ατομικό τους...

«Πόσοι μπορούν να δουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ το “γενικό καλό” από το ατομικό τους συμφέρον;»

Με τον παρακάτω τρόπο σχολίασε στο facebook ο γνωστός δημοσιογράφος του Ευόσμου Πέτρος Λεμπετλής το ερώτημα του Βασίλη Πρατσινάκη εάν τελικά για να είναι κάποιος δήμαρχος αρκεί μόνο να είναι καλό παιδί:

«Στην τοπική αυτοδιοίκηση συνήθως ο λαός μας δεν ψηφίζει κομματικά. Αυτό συνέβαινε παλαιότερες δεκαετίες. Του 70, του 80, ίσως και μερικά χρόνια από τη δεκαετία του 90. Σήμερα ψηφίζει πρόσωπα που αισθάνεται πιο κοντά. Τον φίλο του, τον συγγενή του, τον κουμπάρο του, γενικά τον άνθρωπο… της διπλανής του πόρτας, που έχει πιο πολλά θάρρητα μαζί του, χωρίς να εξετάζει τις πολιτικές του απόψεις, ώστε να προσβλέπει στο μέλλον στην οποιαδήποτε εξυπηρέτηση του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οπότε με δεδομένο ότι τα κακά παιδιά βρίσκονται στη φυλακή και τα καλά έξω, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι “ακουμπούν” στην προαναφερόμενη νοοτροπία. Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι άλλα. Μας βολεύει αυτή η κατάσταση ή μας βλάπτει; Και πόσοι μπορούν να δουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ το “γενικό καλό” από το ατομικό τους συμφέρον;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ