Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι οικοδομές Κουτελιάν δεν έχουν περιέλθει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Οι οικοδομές Κουτελιάν δεν έχουν περιέλθει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Μαΐου 2023, μάθαμε μία πληροφορία που αν δεν ήταν τραγική για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και για το ταμείο του, θα ήταν εξαιρετικά κωμική.

Οι οικοδομές Κουτελιάν, για τις οποίες ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχασε δικαστήρια και πληρώνει αποζημιώσεις, δεν έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία του. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι οικοδομές αυτές έφτασαν ένα βήμα από το να κατοικηθούν, αλλά δεν κατοικήθηκαν γιατί άρχισε εκείνη η απίστευτη ιστορία με την οδηγία SEVESO και η δικαστική διαμάχη για το αν θα έπρεπε να είχε δοθεί οικοδομική άδεια για τις συγκεκριμένες οικοδομές. Τελικά σ’ αυτήν τη δικαστική διαμάχη χαμένος βγήκε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και πληρώνει αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Το πώς βγήκε χαμένος, αν έπρεπε να βγει χαμένος και τι έκανε για να μην βγει χαμένος, είναι μεγάλη ιστορία που θα την ανοίξει η «Αγκίδα».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Μαΐου 2023, δεν υπήρξε ενημέρωση για το ακριβές ποσό το οποίο πληρώνει ο δήμος γι’ αυτές τις οικοδομές. Επιπλέον, ο τέως δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους πως στη δικαστική απόφαση δεν γραφόταν ότι οι οικοδομές περιέρχονται στο δήμο κι έτσι τα ακίνητα ανήκουν στην οικογένεια Κουτελιάν. Ο κύριος Σούλας, σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε πει στον δικηγόρο να δει το θέμα, αλλά τελείωσε η θητεία του ως δημάρχου. Ο τέως δήμαρχος κατέληξε λέγοντας ότι ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει την κυριότητα των συγκεκριμένων κτηρίων.

Κοντεύουν να συμπληρωθούν τα τέσσερα χρόνια της θητείας της διοίκησης Μανδαλιανού. Φτάσαμε σχεδόν στο τέλος της θητείας για να μάθουμε ότι ο δήμος πληρώνει αποζημιώσεις για οικοδομές, τις οποίες δεν φρόντισε να περιέλθουν στην κυριότητά του. Αυτά που συμβαίνουν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι πραγματικά για κλάματα, γιατί σου είναι δύσκολο να γελάσεις όταν πληρώνουν οι δημότες και όταν κι εσύ ως δημότης πληρώνεις τέτοιου είδους «κατορθώματα».

Κιμ. Ο.

«Γιατί δεν φρόντισε ο τέως δήμαρχος για τις οικοδομές Κουτελιάν;»
Πλήρωνε κορόιδο δημότη Κορδελιού Ευόσμου
Απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών για τις οικοδομές Κουτελιάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ