Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝα παραιτηθεί αφού δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού

Να παραιτηθεί αφού δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού

Τελικά ο πρωθυπουργός, με βάση αυτά που είπαν όσοι μίλησαν για το θέμα, δεν γνώριζε για το πρόβλημα στέγασης του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού, διότι αν γνώριζε θα είχε φροντίσει, λόγω ευαισθησίας, να λυθεί το ζήτημα. Τελικά ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι η διοίκηση Μανδαλιανού ήθελε να λύσει το πρόβλημα στέγασης του Ειδικού Σχολείου σε βάρος των παιδιών του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, τα οποία προσπαθούσε να στοιβάξει σ’ ένα κτήριο. Τελικά ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι η υπόθεση αυτή λίμναζε στο υπουργείο Παιδείας για πολλούς μήνες, αφού η διοίκηση Μανδαλιανού «πέταξε το μπαλάκι» σ’ εκείνο ρωτώντας το αν ήταν νόμιμα όλα εκείνα που ήθελε να κάνει.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός ήξερε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει αυτά τα οποία δεν του λένε. Κανονικά το συγκεκριμένο πρόβλημα θα έπρεπε να το λύσει η διοίκηση Μανδαλιανού ζητώντας χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από το υπουργείο Παιδείας είτε για ενοικίαση σχολικού κτηρίου είτε για ανέγερση σχολικού κτηρίου. Η διοίκηση Μανδαλιανού θα έπρεπε να φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό, πράγμα που δεν έκανε με βάση αυτά που ειπώθηκαν. Αυτό που έκανε ήταν να αιτηθεί στο υπουργείο Παιδείας το στοίβαγμα παιδιών.

Τώρα όμως που γνωρίζουμε πως το πρόβλημα δεν θα ήταν πρόβλημα εάν το γνώριζε ο πρωθυπουργός, επειδή θα το έλυνε, δεν πρέπει κάποιοι να πάνε στα σπίτια τους με πρώτον και καλύτερο το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου; Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι γραφείο στοιχημάτων για να κάνει διαπιστώσεις ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός πως έβαλε προσωπικό στοίχημα για το συγκεκριμένο ζήτημα και έχασε. Αν έχανε ο ίδιος, το κακό θα ήταν μικρό. Έχασε το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, τρεφόμενο με τις εμμονές του πως μπορεί να μετακομίσει σ’ ένα κτήριο, το οποίο ο δήμαρχος θα καταργούσε από κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια περιοχή που χρειάζεται να χτιστούν κι άλλα σχολικά κτήρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το δια ταύτα είναι πως όλοι, όσοι μίλησαν, δηλώνουν, ότι ο πρωθυπουργός εάν γνώριζε το πρόβλημα θα το έλυνε λόγω ευαισθησίας. Εάν δεν ισχύει αυτό, εάν δηλαδή ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος, να το πει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, αλλιώς να παραιτηθεί αντί να ζητάει την ψήφο των δημοτών για να επανεκλεγεί. Ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός, εάν δεν μπορούσε ο ίδιος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να του μιλήσει απευθείας, ας ζητούσε τη διαμεσολάβηση της Μητρόπολης, όπως έκανε προκειμένου να έρθει στο δήμο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για να στηρίξει τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, ώστε να μεταστεγαστεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ