Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌταν η δικαίωση συνοδεύεται από θλίψη…

Όταν η δικαίωση συνοδεύεται από θλίψη…

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Η΄ Συλλόγου Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ελευθέριο Κορδελιό Εύοσμος) για το 19ο και το 24ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου και για το ΕΕΕΕΚ Ελευθερίου Κορδελιού.

Το Δ.Σ. του Η΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ όλα τα χρόνια και τώρα διεκδικεί και αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης των παιδιών, αγωνίζεται για Σχολεία που να ανταποκρίνονται στις μαθησιακές ανάγκες και ταυτόχρονα στην ασφάλεια των μαθητών/τριών μας. Δυστυχώς ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου παραμένει ο Δήμος με τις μεγαλύτερες ελλείψεις πανελλαδικά σε σχολικές αίθουσες, σε σχολεία τελικά.

Και ενώ αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου εδώ και 4 χρόνια εκείνο που προσπάθησε να «επιτύχει» ήταν να στερήσει από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ένα ολόκληρο κτήριο, ένα ολόκληρο Σχολείο, το 19ο Δημοτικό, τη στιγμή μάλιστα που λείπουν όχι ένα αλλά τουλάχιστον 3 επιπλέον Δημοτικά Σχολεία. Ταυτόχρονα αδιαφορούσε που θα άλλαζε τις χρήσεις των αιθουσών Φυσικής Χημείας, υπολογιστών, ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, βιβλιοθήκης, τραπεζαρίας και από σύγχρονο σχολείο το 24ο Δημοτικό Σχολείο θα το μετάτρεπε σε κτήριο που θα  στρίμωχνε μαθητές.

Ο Η’ Σύλλογος από την πρώτη στιγμή αντιτάχτηκε σε μια τέτοια προοπτική και για το συγκεκριμένο θέμα αισθάνεται δικαιωμένος καθώς τελικά έγινε το αυτονόητο.  Η μη έγκριση της απομάκρυνσης του  19ου Δημοτικού Ευόσμου και της συστέγασής του στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, καθώς σε κτήριο που έγινε με προδιαγραφές για ένα σύγχρονο Σχολείο δεν γινόταν να στεγαστούν δύο Σχολεία.

Δυστυχώς όμως δεν αισθάνεται δικαιωμένος για το θέμα του ΕΕΕΕΚ Ελευθερίου Κορδελιού καθώς δεν εισακούσθηκε από την διοίκηση στο μεγάλο θέμα της μετεγκατάστασης του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού. Η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατάφερε να αναστατώσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, να επιλέξει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» , να κρυφτεί πίσω από αυτόν και με το χειρότερο αποτέλεσμα:  Για μια άλλη τετραετία  ούτε νέο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έγινε, ούτε κατάλληλος χώρος  ενοικιάστηκε για την μετεγκατάστασή του, χώρος που υπήρχε πάνω από την περιφερειακή οδό.

Ο Η΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης-Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου δεν επιχαίρει με αυτό που ακούστηκε ως «υπόσχεση», για τη μετεγκατάσταση σε γειτονικό Δήμο του ΕΕΕΕΚ, καθώς θεωρεί ότι ακόμα και τώρα –άμεσα- πρέπει να διεκδικηθεί η ανέγερση Ειδικού Σχολείου στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και μέχρι την ολοκλήρωσή του να επιλεγεί κατάλληλος χώρος στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και όχι σε άλλον Δήμο και αυτό γιατί ποτέ οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούσαμε να έχουμε συναίνεση σε απομάκρυνση ούτε ενός/μιας μαθητή/τριας ειδικά αν αυτός/ή είναι παιδί ΑμεΑ. Η χρηματοδότηση που υποσχέθηκε η περιφέρεια για χώρο στον  Δήμο Αμπελοκήπων μπορεί να γίνει –  εφόσον υπάρξει από όλους συνέργεια- και σε χώρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και επιτέλους τον Σεπτέμβριο να παιδιά ΑμεΑ του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού να έχουν κατάλληλο Σχολείο.

Ο Η΄ Σύλλογος θα πάρει πρωτοβουλίες πίεσης προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε τα  συνολικότερα προβλήματα σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου τουλάχιστον να μειωθούν.

Ανέγερση τώρα Ειδικού Σχολείου για τις ανάγκες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, θεμελίωση και γρήγορη αποπεράτωση του 25ου Δημοτικού Σχολείου, ανέγερση τριών (3) σύγχρονων Νηπιαγωγείων, του 26ου Δημοτικού και άλλων δυο Δημοτικών Σχολείων, του 7ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου.

Ο Η’ Σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους μαθητές σύγχρονα, ασφαλή και κατάλληλα Δημόσια Σχολεία για όλα τα παιδιά.

Η ελπίδα μας στους αγώνες, η αισιοδοξία μας στη δράση, τα αποτελέσματα σε μια άλλη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ