Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χαίρε ω Χαίρε λευτεριά!

Για μία ακόμη χρονιά η μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου, κρατώντας ψηλά τις γαλανόλευκες παρήλασαν με περηφάνια, σταθερό βηματισμό, έκδηλο ενθουσιασμό, και υψηλό πατριωτικό φρόνημα.

Με σύμμαχο τον καταγάλανο ουρανό και με την προσήκουσα επισημότητα και δέουσα τιμή, πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους των εθνικών εμβατηρίων, η Παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, την οποία οργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και παρακολούθησε πλήθος κόσμου και από τις δύο Κοινότητες, άλλοτε επευφημώντας δυνατά και άλλοτε χειροκροτώντας θερμά και παρατεταμένα όλα τα παρελαύνοντα αγήματα .

« Μετά τους αγώνες και τις θυσίες, των ηρώων του 1821 , η Ελλάδα ελευθερώθηκε, εκσυγχρονίζεται, αναπτύσσεται και απολαμβάνει τα αγαθά της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, και της δημοκρατίας. Για αυτό και τα μηνύματα της Επανάστασης του ’21 οφείλουμε να τα κρατούμε ζωντανά. Είναι ιερό και εθνικό καθήκον όλων μας, 202 χρόνια μετά, να συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε στη νέα γενιά της Ελλάδας, που σήμερα καμαρώσαμε να παρελαύνει με τις γαλανόλευκες σημαίες , τις αθάνατες ελληνικές αξίες και τα χριστά ιδανικά που ενέπνευσαν τους Αγωνιστές της Ανεξαρτησίας μας. Η σημερινή διπλή γιορτή του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας υπενθυμίζει σε όλες και όλους μας, το χρέος μας, να τιμούμε τις ιστορικές μας παρακαταθήκες και να αγωνιζόμαστε πάντα για ελευθερία, για δημοκρατία για μια Ελλάδα παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, τονίζοντας ότι ακόμη και σήμερα η Επανάσταση του ’21 εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής της , γιατί απέδειξε ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν’ αλλάξουν και την ιστορική του μοίρα και τον ρου της ιστορίας.

Όπως κάθε χρόνο τηρήθηκε εθιμοτυπικά – το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εθνικής Επέτειου και της Θρησκευτικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο ξεκίνησε στις 09:45 π.μ. με την έπαρση της σημαίας- δέουσα τιμή προς τους Ήρωες- στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, ακολούθησαν δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, τόσο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, όσο και στις υπόλοιπες ενορίες του Δήμου μας, στις οποίες εψάλλει από το χριστεπώνυμο πλήθος και ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στην Δημοτική Ενότητα Ευόσμου η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό και από τους εκπροσώπους φορέων, έγινε στο Ηρώον στην πλατεία Δημαρχείου και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Κωνσταντινιά Χρηστοδουλοπούλου, Τεχνολόγος του 4ου Γυμνασίου Ευόσμου.

Στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η επίσημη Δοξολογία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Θεόδωρος Ζιώγας, Φιλόλογος του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερίου -Κορδελιού και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Παύλου Μελά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 12.00μμ με τη διεξαγωγή της ενιαίας παρέλασης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπειών φορέων και συλλόγων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ιερείς των ενοριών, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, τοπικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ