Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ τραγικότητα της συστέγασης των 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου

Η τραγικότητα της συστέγασης των 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου

Η τραγικότητα της προσπάθειας του δημάρχου και της διοίκησής του να συστεγάσουν το 19ο και το 24ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου, στοιβάζοντας τους μαθητές τους, έρχεται ξανά στο προσκήνιο εξαιτίας του κινδύνου να μην γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων των ΕΠΑΛ.

Υπάρχει χρηματοδότηση ύψους 3.000.000 ευρώ για να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα κτήρια των ΕΠΑΛ Ευόσμου, αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει οι χρήσεις των χώρων να είναι ακριβώς αυτές που αναγράφονται στα σχέδια. Όμως στα ΕΠΑΛ Ευόσμου λειτουργεί παράρτημα του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, πράγμα που δεν επιτρέπει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του!

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου, Γιώργος Σταυρίδης, πολύ σωστά σκέφτεται να χρησιμοποιήσει δομές της προσχολικής αγωγής που είναι άδειες, προκειμένου να πάει σ’ αυτές το παράρτημα του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου που βρίσκεται στα ΕΠΑΛ ώστε να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων των ΕΠΑΛ.

Οι τάξεις του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου που βρίσκονται στα ΕΠΑΛ είναι τρεις, αλλά θα γίνουν δύο με τη φετινή κατανομή των μαθητών εξαιτίας του μειωμένου αριθμού τους σ’ αυτές τις ηλικίες. Από τις 16 αίθουσες προσχολικής αγωγής, που έγιναν, πλέον χρησιμοποιούνται μόνο οι εννιά, οπότε οι δύο τάξεις του 22ου μπορούν να πάνε σ’ αυτές.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ενώ στο δήμο δεν υπάρχουν αίθουσες, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν 3.000.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων των ΕΠΑΛ Ευόσμου εξαιτίας του παραρτήματος του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου που βρίσκεται εκεί, ενώ χρειάζονται κι άλλες αίθουσες, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός προσπαθεί να καταργήσει ολόκληρο κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτό του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, προκειμένου να ικανοποιήσει την ισχυρογνωμοσύνη του και την αντιεκπαιδευτική λογική του.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ