Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Πασχαλίδου: Για εμάς είναι προτεραιότητα το στρατόπεδο Ζιάκα

Μαρία Πασχαλίδου: Για εμάς είναι προτεραιότητα το στρατόπεδο Ζιάκα

Την παρακάτω τοποθέτηση έκανε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου σχετικά με το στρατόπεδο Ζιάκα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ας Φεβρουαρίου 2023:

«Αιφνιδιαστήκαμε γιατί πριν από δύο εβδομάδες στην εισήγηση που έγινε για την περιοχή της Διαλογής, όπου αναφέρθηκε και το στρατόπεδο Ζιάκα, υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι ετοιμάζεται και το επιβεβαίωσε ο κύριος Καραγιάννης στη συνέντευξη που έδωσε και ήσασταν παρόντες κύριε Σωτηράκη όταν είπε ότι πριν δύο μήνες ψηφίστηκε το σχέδιο δυτικής Θεσσαλονίκης “Θεσσαλονίκη 2030”. Άρα λοιπόν ήταν στα πλάνα τους και το στρατόπεδο Ζιάκα. Εσείς δεν το ξέρατε, αλλά ο κύριος Καραγιάννης το ανέφερε. Έχω τη συνέντευξή του και το λέει.

Και ισχύει αυτό που είπε ο κύριος Ναθαναηλίδης ότι έχετε ένα τεράστιο όπλο. Έχετε τον λαό του δήμου. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο όπλο για εσάς γιατί αυτά που ακούστηκαν ήταν και λίγο ανατριχιαστικά για το Ζιάκα. Είναι ένα μέρος που το ζούμε. Θα με ρωτήσετε αν τους έπιασε ο πόνος για το Ζιάκα. Όχι δεν τους έπιασε. Υπάρχει λόγος που αυτήν τη στιγμή αναδεικνύεται το στρατόπεδο. Έχει να κάνει με το μετρό, έχει να κάνει με τον προαστιακό, έχει να κάνει με αυτό που λέμε εδώ και τρία χρόνια σχετικά με την ανάπλαση όλης της περιοχής.

Το έχουμε θίξει πολλές φορές το θέμα του στρατοπέδου Ζιάκα. Ήρθε η ώρα και ωρίμασε, αλλά να μην είμαστε ουραγοί, να μην είμαστε πίσω από αυτούς. Έπρεπε να είχαμε εμείς πρόταση. Είπε ο κύριος Καραγιάννης πως περιμένει αντιπροτάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη συνάντηση. Πρέπει να ετοιμάσετε οπωσδήποτε πλάνο κι αν θέλετε μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Να ορίσετε κάποια άτομα από όλες τις παρατάξεις και να σας βοηθήσουμε και πόσο μάλλον οι κάτοικοι του Ελευθερίου Κορδελιού που το ζούνε το πρόβλημα του Ζιάκα. Για εμάς είναι προτεραιότητα το Ζιάκα και το έχουμε πει πάρα πολλές φορές».

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ