Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤι είπε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Κορδελιού;

Τι είπε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Κορδελιού;

Τι είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης στην ομιλία του στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κορδελιού «Μίκης Θεοδωράκης» την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023;

Είπε κατ’ αρχάς ότι ο κόσμος είναι περισσότερος από την προηγούμενη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Μίλησε για νέα αρχή και είπε πως ακούμε για κακή διοίκηση, για ανεπάρκεια και ανικανότητα που δεν πλήττει τους παράγοντες της διοίκηση Μανδαλιανού αλλά τους πολίτες του Ελευθερίου, του Κορδελιού και του Ευόσμου.

Είπε ότι μαθαίνουμε κάθε μέρα και περισσότερα για τις πληγές του τόπου μας, οι οποίες είναι τόσο καιρό ανοιχτές και απειλούν να μολύνουν και τα υγιή κύτταρα αυτού του τόπου.

Ξαναείπε ότι «είμαστε όλοι εδώ περισσότεροι από την προηγούμενη φορά και λιγότεροι από την επόμενη φορά».

Είπε ότι παρουσιάσανε 50 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, τους 50 επόμενους πρωταγωνιστές της παράταξης και αναφέρθηκε στις δυνάμεις που συγκέντρωσε τόσο νωρίς.

Είπε ότι μας ενώνει ένα όραμα και αυτό είναι να κάνουμε το δήμο Πρωταγωνιστή.

Είπε ότι η παράταξή του δεν έχει δεσμεύσεις, ούτε εξαρτήσεις και ότι θέλει να αναλάβει την ευθύνη και το βαρύ καθήκον της διοίκησης του δήμου στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, στα δικά της πιστεύω, στους δικούς της ανθρώπους.

Είπε ότι θέλουν να διοικήσουν το δήμο για να προσφέρουν στους συνδημότες, για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος και για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά αυτού του τόπου.

«Να ξεκολλήσει από το βάλτο που βρέθηκε με τη σημερινή διοίκηση, να έχει στη διοίκηση ανθρώπους καθαρούς, αδέσμευτους, κυρίαρχους των πράξεών τους», είπε αναφερόμενος στο δήμο.

Είπε ότι ο τόπος μας έχει υπέροχους ανθρώπους, αλλά δυστυχώς δεν έχει τύχει της αντιμετώπισης που του αξίζει, ότι έχει ανθρώπους αγωνιστές που η παράταξή του θα τους κάνει πρωταγωνιστές.

Αναφέρθηκε στη δυσοσμία και στους πολίτες του Ελευθερίου Κορδελιού και είπε ότι η δυσοσμία έχει γίνει συνώνυμο της γειτονιάς μας, ο δήμος δεν κάνει τίποτα και ότι αυτό πρέπει ν’ αλλάξει και θα αλλάξει.

«Πολλά μπορώ να πως για τα προβλήματα του δήμου που παραμένουν τόσα χρόνια άλυτα κι όπως βαδίζει η σημερινή διοίκηση δεν βλέπω να λύνονται», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Αναφέρθηκε στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, στο υπόγειο πάρκινγκ που παραμένει κλειστό, στη γενικότερη εικόνα των γειτονιών, στις 51 υπόγειες αίθουσες που περηφανεύεται η διοίκηση ότι δεν τις αύξησε. «Δεν ντρέπεται καθόλου που δεν τις μείωσε. Δεν αισχύνεται ούτε για τα κίμπο που στεγάζονται τα τετράχρονα αγγελούδια μας της προσχολικής αγωγής», σχολίασε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Αναφέρθηκε στην καθαριότητα λέγοντας πως παραμένει το μείζον πρόβλημα, αφού ο δήμος μας παραμένει ο πιο βρώμικος του πολεοδομικού συγκροτήματος. Αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα και είπε ότι επιδεινώνονται σ’ έναν δήμο που έχει σοβαρό πρόβλημα φωτισμού.

Είπε ότι ψάχνουμε γήπεδα και κολυμβητήρια σε όμορους δήμους, γιατί τα γήπεδα είναι λίγα και σε άθλια κατάσταση και κολυμβητήριο δεν υπάρχει. «Για μας αποτελεί δέσμευση η κατασκευή και του σταδίου και του κολυμβητηρίου. Σας υπόσχομαι ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην επόμενη τετραετία είτε με κρατική χρηματοδότηση είτε με ιδίους πόρους», τόνισε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Αναφέρθηκε στη συνολική κυκλοφοριακή μελέτη που χρειάζεται ο δήμος.

«Πώς θ’ αλλάξει η εικόνα;» ρώτησε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης και απάντησε: «Με όραμα. Είμαστε εδώ η παράταξη που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει τις δικές της δυνάμεις, τα δικά της σχέδια για το δήμο, το δικό της δρόμο να χαράξει. Προσέξτε, το δικό της δρόμο, όχι το δρόμο που θα της υποδείξουν κάποιοι άλλοι. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε τους πυλώνες της δικής μας πρότασης που θα είναι πλήρως τεκμηριωμένοι.

Ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος. Θα έχει λακκούβες. Ίσως και λάσπες σε κάποια σημεία του. Αλλά εμείς δεν πτοούμαστε και θα πάμε μέχρι τέλους, γιατί πιστεύουμε στην προσπάθεια που κάνουμε κι έχουμε έναν στόχο που μας ενώνει κι αυτός είναι το καλό του τόπου. Δεν μας ενώνουν συμφέροντα, κομματικοί σχεδιασμοί και κατάλοιπα του παρελθόντος».

«Μπροστά, όχι πίσω, ούτε σημειωτόν», έριξε το σύνθημα ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Το μήνυμα των γυναικών της παράταξης Αλεξανδρίδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ