Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι φορείς φταίνε και για τον ήχο του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι φορείς φταίνε και για τον ήχο του Δημοτικού Συμβουλίου!

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Χρήστος Ταξίδης, βρήκε τον ένοχο για τα προβλήματα του ήχου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στη διαδικτυακή μετάδοσή τους.

Ο κύριος Ταξίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 1ης Φεβρουαρίου 2023, είπε πως για τα προβλήματα του ήχου ευθύνεται το γεγονός ότι η αίθουσα δίνεται σε φορείς και συλλόγους. Οι πολίτες, δηλαδή, ευθύνονται και για τα προβλήματα του ήχου της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα οι πολίτες που δεν κάθονται στον καναπέ τους, αλλά συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Νοικοκύρης, λοιπόν, για άλλη μια φορά ο κύριος Ταξίδης και τσαπατσούληδες όλοι οι υπόλοιποι. Για να μην τον αδικήσω, δεν είπε τέτοιο πράγμα. Δεν κατηγόρησε τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους ότι χαλάνε τον ήχο. Τους φορείς κατηγόρησε. Άρα νοικοκύρηδες οι αιρετοί και τσαπατσούληδες αυτοί που θα τους ψηφίσουν και θα τους στείλουν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Ας πει όμως κάποιος στον κύριο Ταξίδη πως αυτή η αίθουσα πάντα δινόταν στους φορείς και ότι ποτέ δεν ακούστηκε σε βάρος τους η κατηγορία ότι χαλούν τα μικρόφωνα. Θυμάμαι πως μερικές φορές δημιουργούνταν προβλήματα, τα οποία η εκάστοτε διοίκηση επιδιόρθωνε καλώντας τεχνικούς, χωρίς να καταφέρεται εναντίον φορέων, συλλόγων, κομμάτων ή όποιων άλλων έτυχε να ζητήσουν την αίθουσα. Η διοίκηση του κυρίου Ταξίδη είχε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να φτιάξει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ήχο της, αφού η αίθουσα δεν χρησιμοποιούνταν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά δεν το έκανε. Αντί να απολογηθεί γι’ αυτό η διοίκηση του κυρίου Ταξίδη, φορτώνει στους φορείς και τα προβλήματα του ήχου της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλλά επειδή ο κύριος Ταξίδης έχει στοχοποιήσει τους συλλόγους για έξοδα και ζημιές σε δημοτικούς χώρους, εγώ θα αποδεχτώ την προσέγγισή του και θα συμφωνήσω μαζί του, για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω. Ας δεχτούμε πως οι σύλλογοι σπαταλούν δημοτικούς πόρους και προκαλούν φθορές σε δημοτικούς χώρους που χρησιμοποιούν. Πόσο κοστίζουν αυτές οι ζημιές, τις οποίες αντί να πληρώσει ο δήμος, καταφέρεται με τέτοιον τρόπο εναντίον των συλλόγων, οι οποίοι παράγουν πολιτισμό και προσφέρουν σ’ αυτόν τον τόπο με τα λίγα μέσα που τους δίνονται;

Από τους συλλόγους θα αρχίσει ο δήμος την οικονομία κύριε Ταξίδη; Οι σύλλογοι είναι το πρόβλημα του δήμου; Δεν ήταν πρόβλημα για το ταμείο του δήμου η μεγάλη ευκολία με την οποία ψηφίσατε ως διοίκηση ότι το αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ ακίνητο του ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο και από πάνω θέλατε να δώσετε και 2.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα για ένα ακίνητο που τελικά ο τίτλος ιδιοκτησίας του ανήκει στο δήμο μας; Υπάρχουν πολλά παρόμοια ερωτήματα, τα οποία δεν θα επαναλάβω αφού έχουν γραφτεί σε άλλο κείμενο. Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει. Εσείς σίγουρα το διαβάσατε και τα γνωρίζετε. Απάντηση δεν περιμένω γιατί ξέρω πως δεν υπάρχει.

Τέλος, θα ήθελα να γράψω πως ζημιές στο σχολείο και στα θρανία κάνουν και οι μαθητές, ακούσια τις περισσότερες φορές και εκούσια σπανίως. Όπως δεν κόβουμε την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία από φόβο μήπως γίνουν ζημιές, έτσι δεν κόβουμε και την πρόσβαση των ενεργών πολιτών, αυτών δηλαδή που προσφέρουν, στους δημόσιους χώρους με τον ίδιο φόβο. Μέτρα για να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία παίρνουμε και πρέπει να παίρνουμε. Άλλο αυτό και άλλο να προσπαθούμε να αποκλείσουμε τους πολίτες από τα δημοτικά κτήρια.

Μουμουλίδης Σταύρος

Περί νοικοκυρέματος του δήμου που ευαγγελίζεται η διοίκηση Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ