Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤρία σενάρια για τη διοίκηση Μανδαλιανού

Τρία σενάρια για τη διοίκηση Μανδαλιανού

Υπάρχουν τρία σενάρια που κυκλοφορούν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τη διοίκηση Μανδαλιανού εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Το πρώτο σενάριο είναι πως ο αντιδήμαρχος Νέστορας Λαφαζανίδης θα αποχωρήσει από την παράταξη και θα κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, το δεύτερο σενάριο είναι πως η αντιδήμαρχος Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή θα αποχωρήσει από την παράταξη και θα κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και το τρίτο σενάριο είναι πως ο Βασίλης Ανδρεάδης θα προσχωρήσει στην παράταξη του Κλεάνθη Μανδαλιανού.

Το πρώτο σενάριο ακούγεται πολύ λογικό, αφού η σύγκρουση που δημιουργήθηκε με την απομάκρυνση του Νέστορα Λαφαζανίδη από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Ο Νέστορας Λαφαζανίδης θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει τη διοίκηση για να προσχωρήσει σε άλλο ψηφοδέλτιο, αλλά μάλλον αυτό δεν κατέστη δυνατόν αφού η υπόλοιπη ομάδα Λαφαζανίδη δεν ήταν διατεθειμένη να τον ακολουθήσει. Η κάθοδος του κυρίου Λαφαζανίδη στις περιφερειακές εκλογές φαίνεται πολύ φυσιολογική αφού αφενός δεν χρειάζεται να τον ακολουθήσει καμία ομάδα και αφού αφετέρου θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διοίκηση, ενώ παραμένοντας στην παράταξη Μανδαλιανού θα βρεθεί, πλην εξαιρετικού απροόπτου, στην αντιπολίτευση και μάλιστα χωρίς την ομάδα του γιατί αυτή πλέον βρίσκεται κοντά στο δήμαρχο. Είναι σίγουρο πως ο κύριος Νέστορας Λαφαζανίδης, με τις συμβουλές του κυρίου Στάθη Λαφαζανίδη, θα υπολογίσει καλά για να κάνει την τελική του κίνηση.

Το δεύτερο σενάριο ακούγεται επίσης πολύ λογικό, αφού η κυρία Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή θα αποφύγει την ήττα που, κατά πάσα πιθανότητα, θα υποστεί το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου. Η κυρία Πεσματζόγλου, μάλιστα, θέτοντας υποψηφιότητα ως βουλευτής, πράγμα πολύ τιμητικό, θα εγκαταλείψει την ενεργή παρουσία της στην παράταξη Μανδαλιανού χωρίς να δημιουργήσει πικρίες.

Το τρίτο σενάριο περί προσχώρησης του Βασίλη Ανδρεάδη στην παράταξη του Κλεάνθη Μανδαλιανού, το οποίο κυκλοφορεί πολύ έντονα στο δήμο, εάν δεν είναι συνολική φάρσα, είναι σίγουρα φάρσα του κυρίου Ανδρεάδη στον κύριο Μανδαλιανό. Ο Βασίλης Ανδρεάδης δεν πρόκειται να προσχωρήσει στο ψηφοδέλτιο του Κλεάνθη Μανδαλιανού γιατί θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα, αφού έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, αφού έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο νυν δήμαρχο και αφού δεν έχει κανένα λόγο να προσχωρήσει σ’ ένα ψηφοδέλτιο που, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές. Ο κύριος Ανδρεάδης σίγουρα δεν θα δώσει αφορμή να ακουστούν σχόλια περί εκδικητικής επιλογής για τη στάση που κράτησαν απέναντί του συνάδελφοί του στην παράταξη Καμαρινού ή περί μηχανοδηγών που εγκαταλείπουν τα τρένα. Εάν ο κύριος Ανδρεάδης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στην παράταξη Μανδαλιανού, σίγουρα υποβάλει το δήμαρχο στο μαρτύριο της σταγόνας.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ