Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν γνωρίζαμε πως όταν εκλέγαμε τον κύριο Ταξίδη, εκλέγαμε το ΔΝΤ

Δεν γνωρίζαμε πως όταν εκλέγαμε τον κύριο Ταξίδη, εκλέγαμε το ΔΝΤ

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Ταξίδη γιατί χρησιμοποιώντας ενικό αριθμό, στο γραπτό μάλιστα λόγο του, καταρρίπτει όλη αυτήν την προσπάθεια επιβολής από τον αρχηγό του της αστικής ευγένειας και ευπρέπειας του πληθυντικού αριθμού.

Ο κύριος Ταξίδης στο άρθρο το οποίο ο ίδιος τιτλοφόρησε «Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Ταξίδης Χρήστος , ο Κιμ. Ο. και η αλήθεια για την παραχώρηση Σχολικών Χώρων» για μία ακόμα φορά κατηγόρησε την «Αγκίδα» πως δεν λέει την αλήθεια. Ευτυχώς αυτήν τη φορά δεν την κατηγόρησε για μαφιόζικες μεθόδους, όπως έκανε λίγες ημέρες πριν. Εγώ δεν θα τον απειλήσω πως θα τον πάω στα δικαστήρια, όπως κάνουν πολλά μέλη της παράταξής του μόλις στριμώχνονται πολιτικά.

Γιατί δεν λέει η «Αγκίδα» την αλήθεια; Γιατί η αίθουσα του ΕΠΑΛ δεν είναι δημοτικός, αλλά σχολικός χώρος κι έτσι δεν μπορεί να δίνεται στους πολιτιστικούς συλλόγους. Δηλαδή, εάν ήταν δημοτικός χώρος θα μπορούσε να δοθεί, ενώ τώρα που είναι σχολικός δεν μπορεί να δοθεί. Όμως η αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ δινόταν από όλες τις διοικήσεις στους συλλόγους. Η διοίκηση Μανδαλιανού αποπειράται να μη δώσει την αίθουσα ή να τη δώσει έναντι ενοικίου μετά από τη λαίλαπα της πανδημίας του covid-19 που έχει οδηγήσει τους συλλόγους στο χείλος της καταστροφής εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν λειτουργούσαν, δεν έκαναν δράσεις και δεν λάμβαναν συνδρομές.

Ο κύριος Ταξίδης υπενθυμίζει στην «Αγκίδα» ότι η χρέωση της χρήσης της σχολικής αίθουσας του ΕΠΑΛ αποφασίστηκε από Δημοτικό Συμβούλιο πολύ πριν αναλάβει τη διοίκηση η παράταξη Μανδαλιανού. Εάν όμως ο κύριος Ταξίδης παρακολουθούσε τα αυτοδιοικητικά, θα ήξερε πως αυτή η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ; Γιατί ο δήμος έπρεπε να στηρίξει τη δράση των συλλόγων του δήμου και γιατί δεν είχε άλλο κλειστό χώρο κατάλληλο, ώστε να τους τον παραχωρήσει για να κάνουν κάποια δράση.

Το ότι δεν δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις κάποιος κλειστός χώρος για τις δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων, δεν νομιμοποιεί τη διοίκηση Μανδαλιανού να προχωρήσει ουσιαστικά στον εκδίωξη των συλλόγων από την αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ στα πολύ δύσκολα χρόνια μιας τόσο σφοδρής οικονομικής κρίσης.

Ο κύριος Ταξίδης θέτει οικονομικά ζητήματα για την απόφαση του ίδιου και της διοίκησής του να ζητούν ενοίκιο από τους συλλόγους για την αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ και καταλήγει γράφοντας πως η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έβαλε μπροστά το πολιτικό κόστος, αλλά προσπάθησε και προσπαθεί να νοικοκυρέψει το δήμο!

Δεν το γνωρίζαμε πως όταν εκλέγαμε τον κύριο Ταξίδη και την παράταξή του στη διοίκηση του δήμου, εκλέγαμε ουσιαστικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Δεν το γνωρίζαμε πως η διοίκηση του κυρίου Ταξίδη, ωσάν ΔΝΤ, θα έβαζε σε τάξη τους συλλόγους που «έπιναν το αίμα» της αίθουσας εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ και κατασπάρασσαν τον προϋπολογισμό που προοριζόταν για σχολεία και δεν προοριζόταν για συλλόγους και εκδηλώσεις.

Είναι όμως πραγματικά άξιο απορίας -και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά έκφραση- που ο κύριος Ταξίδης θέλει να χρεώσει με ενοίκιο τους συλλόγους για την αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ προκειμένου να νοικοκυρέψει το δήμο. Από τους συλλόγους θα αρχίσει το νοικοκύρεμα ο κύριος Ταξίδης;

Πώς θα νοικοκύρευε το δήμο ο κύριος Ταξίδης όταν ψήφιζε πως το αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ ακίνητο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας (παλιά κοιμητήρια) Ελευθερίου Κορδελιού ΔΕΝ ανήκει στο δήμο, γιατί η διοίκησή του δεν εύρισκε αποδεικτικά στοιχεία πως ανήκει στο δήμο; Τι έκανε ο κύριος Ταξίδης από τη στιγμή που βρέθηκαν στοιχεία και μάλιστα κάποια από αυτά μέσα στο αρχείο του δήμου; Από ποιον, που ήθελε να «ξενοικοκυρέψει» το δήμο, ζήτησε ευθύνες ο κύριος Ταξίδης;

Πώς θα νοικοκύρευε το δήμο ο κύριος Ταξίδης δίνοντας μηνιαίο ενοίκιο για το ΘΕΠΑΝ 2.000 ευρώ; Η διοίκηση του κυρίου Ταξίδη ήθελε αφού πρώτα παραχωρήσει το χώρο, να δώσει από πάνω και ενοίκιο για ένα ακίνητο που έχει τίτλο ιδιοκτησίας ο οποίος ανήκει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, αλλά ο δήμος δεν τον ζήτησε για να τον πάρει!!

Πώς θα νοικοκύρευε το δήμο ο κύριος Ταξίδης, όταν ήθελε μαζί με τη διοίκησή του να πληρώσει ο δήμος στο κράτος ετήσιο ενοίκιο 12.000 ευρώ για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, τα οποία τελικά ο δήμος, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, πήρε δωρεάν;

Πώς νοικοκύρεψε ο κύριος Ταξίδης το δήμο όσον αφορά την υποχρηματοδότηση του δήμου, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, από τα κονδύλια που δόθηκαν για την αντιμετώπιση του covid-19; Γιατί ο κύριος Ταξίδης και η διοίκησή του δεν αντέδρασαν; Γιατί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, μαζί με άλλους δήμους που υποχρηματοδοτήθηκαν, δεν απαίτησαν να δοθούν τα κονδύλια που δικαιούται;

Τι λογής νοικοκύρεμα είναι να ζητάμε από το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» ενοίκιο για τη χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ, αλλά να λέει ο δήμαρχος πως θα καλύψει τα έξοδα; Είναι αυτό νοικοκύρεμα ή ψηφοθηρία;

Κανονικό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο κύριος Ταξίδης. Τάξη μόνο στη χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ από τους συλλόγους. Τάξη και νοικοκύρεμα στην πλάτη των δημοτών. Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος μόνο όταν είναι να ορθώσει το ανάστημά της στους συλλόγους του δήμου και στους δημότες.

Όσον αφορά το ερώτημα σε ποιον απευθύνεστε κύριε Ταξίδη γιατί δεν γνωρίζετε τον αρθρογράφο, σας επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά πως απευθύνεστε σ’ εμένα. Στο διευθυντή της «Αγκίδας». Έχω την ευθύνη αυτών των κειμένων και δεν χρειάζεται να ψάχνετε ούτε τον Κιμ. Ο. ούτε κανέναν άλλον. Απευθυνθείτε σ’ εμένα. Νομίζω ότι το επίπεδο της Ελληνικής γλώσσας και των δύο μας είναι καλό και μπορούμε να συνεννοηθούμε τουλάχιστον όσον αφορά αυτό. Καταλαβαίνω πως η μόνη γραμμή άμυνας σας, μπροστά στην πενία επιχειρημάτων και στην αδυναμία να απαντήσετε, είναι τα ονόματα των αρθρογράφων, αλλά έχετε γίνει κουραστικοί μερικοί από τη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ». Ό,τι έχετε να απευθύνετε, να το απευθύνετε σ’ εμένα. Κατά τα άλλα, γιατί δεν έχω χρόνο ώστε να αναλωθώ σε συζήτηση για θεωρητικά ζητήματα, παρακαλώ πολύ να απαντήσετε στα πολύ ξεκάθαρα ερωτήματα που σας έθεσα. Να ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω σε θεωρητικολογίες.

Τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ και τον Αλί Χαμενεΐ σας τους χαρίζουμε κύριε Ταξίδη. Η «Αγκίδα» είναι ελεύθερο βήμα γι’ αυτό και μπορείτε να γράφετε σ’ αυτήν ελεύθερα την ίδια στιγμή που την κατηγορείτε ανυπόστατα και αυθαίρετα για μαφιόζικες συμπεριφορές. Τους παραπάνω ηγέτες σας τους χαρίζουμε για να τους κάνετε Συντακτική Επιτροπή στην ιστοσελίδα του δήμου, αν και έχετε αποδείξει πως δεν τους χρειάζεστε γιατί τα καταφέρνετε και μόνοι σας καλύτερα από αυτούς.

Μουμουλίδης Σταύρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ