Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο Ειδικό Σχολείο έπρεπε να φύγει χθες από εκεί που στεγάζεται

Το Ειδικό Σχολείο έπρεπε να φύγει χθες από εκεί που στεγάζεται

Το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού έπρεπε να φύγει χθες από εκεί που στεγάζεται γιατί είναι άθλιες οι συνθήκες, είπε ο Θανάσης Γαρούφας, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος του Η΄ Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» και στους δημοσιογράφους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στη Europe 1 τηλεόραση, όπου ήταν καλεσμένος μαζί με τον κύριο Γιώργο Σταυρίδη, αντιδήμαρχο Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου.

«Εμείς σαν διοίκηση είχαμε βρει χώρο άνωθεν της περιφερειακής οδού σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, προκειμένου να στεγάσουμε προσωρινά το Ειδικό Σχολείο. Είχαμε πάρει και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Ήρθαν οι εκλογές, άλλαξε η διοίκηση, δεν προχώρησε, στράφηκαν σε άλλο χώρο. Ούτε εκείνο προχώρησε», συνέχισε ο κύριος Γαρούφας.

Δυστυχώς η διοίκηση Μανδαλιανού δεν βρήκε κανένα χώρο κατάλληλο για να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού. Το μόνο κατάλληλο χώρο που βρήκε είναι το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Ο μόνος τρόπος που βρήκε η διοίκηση Μανδαλιανού για να φύγει το Ειδικό Σχολείο από τον απαράδεκτο χώρο που βρίσκεται σήμερα, είναι να στοιβάξει με απαράδεκτο τρόπο τους μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με τους μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Δυστυχώς η διοίκηση Μανδαλιανού όχι μονό δεν έκανε ούτε μία μελέτη για ανέγερση νέου σχολείου, αλλά προσπαθεί επιπλέον να καταργήσει ένα ολόκληρο κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα καταβάλει γι’ αυτό προσπάθειες που δεν κατέβαλε για όλα τα υπόλοιπα θέματα μαζί. Εάν, για παράδειγμα, η διοίκηση Μανδαλιανού είχε καταβάλει τέτοια προσπάθεια για την ολοκλήρωση του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, το στάδιο θα ήταν ολοκληρωμένο. Εάν η διοίκηση Μανδαλιανού είχε καταβάλει το 1% αυτής της προσπάθειας για να λειτουργήσει το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, το πάρκινγκ θα λειτουργούσε ήδη.

Κιμ. Ο.

Γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού μετέτρεψε σε πρόβλημα του δήμου ένα πρόβλημα της Περιφέρειας;
Γιατί πιέζει ο δήμος για τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου;
Γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού κατέθεσε το οικόπεδο αντί τη μελέτη;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ