Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕίναι καλύτεροι από τον Κλεάνθη Μανδαλιανό οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι;

Είναι καλύτεροι από τον Κλεάνθη Μανδαλιανό οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι;

Συχνά πυκνά πλέον τίθεται από πολλούς το ερώτημα εάν είναι καλύτεροι από το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει την κάθοδό τους στις εκλογές. Μάλιστα το ερώτημα συμπληρώνεται από επισημάνσεις σχετικά με το ότι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι είτε ήταν στελέχη προηγούμενων διοικήσεων, οι οποίες δεν προσέφεραν στο δήμο, είτε είναι άπειροι γιατί ασχολούνται για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τελικά η ερώτηση περί του αν είναι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι καλύτεροι από τον Κλεάνθη Μανδαλιανό, συμπληρώνεται από μια δεύτερη ερώτηση σχετικά με το εάν είναι καλύτερα να επανεκλεγεί ο κύριος Μανδαλιανός γιατί έχει βάλει μια σειρά, η οποία θα χαλάσει με την εκλογή κάποιου άλλου.

Η πρώτη ερώτηση θα ήταν αφελής αν δεν ήταν εκ του πονηρού. Η δεύτερη ερώτηση καταδεικνύει πως είναι εκ του πονηρού. Ο κύριος Μανδαλιανός και η διοίκησή του δεν έχουν βάλει καμία σειρά. Επαναλαμβάνουν μονότονα πως είναι δύσκολο να γίνουν γρήγορα έργα εξαιτίας της γραφειοκρατίας της κεντρικής εξουσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών. Όμως η διοίκηση Μανδαλιανού είχε να ολοκληρώσει δύο έργα στα οποία δεν εμπλέκεται καθόλου η γραφειοκρατία της κεντρικής εξουσίας και αυτά είναι το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας στο Κορδελιό και το ΚΕΠ της Νέας Πολιτείας στον Εύοσμο. Δεν είχε να τα φτιάξει από την αρχή. Μόνο να τα διαμορφώσει είχε. Τρία και πλέον χρόνια λιβανίζει η διοίκηση Μανδαλιανού το πρώτο, δεκατέσσερις μήνες το δεύτερο. Καμία σειρά δεν έχει βάλει λοιπόν η διοίκηση Μανδαλιανού που θα χαλάσει εάν δεν επανεκλεγεί. Η μόνη σειρά που έχει βάλει είναι στα παραμύθια για τις πράσινες διαδρομές και τα πράσινα άλογα. Τέτοια σειρά να μας λείπει, αλλά αν κάποιοι θέλουν τέτοια σειρά είναι σίγουρο πως παραμύθια μπορεί να λέει οποιαδήποτε διοίκηση.

Η επανεκλογή της διοίκησης Μανδαλιανού δεν είναι ψήφος ανοχής σε μια διοίκηση για να ολοκληρώσει το έργο της. Η επανεκλογή της διοίκησης Μανδαλιανού είναι επιβράβευση του μηδενικού της έργου και της αλαζονείας της, γιατί δεν φτάνει που δεν έκανε απολύτως τίποτα αλλά επιπλέον βγαίνει και επιθετικά για να καλύψει την ανυπαρξία της. Η επανεκλογή της διοίκησης Μανδαλιανού θα είναι επιβράβευσή της για την προσπάθεια να πληρώσει ενοίκιο για το ακίνητο του ΘΕΠΑΝ που ανήκει στο δήμο, για την προσπάθεια να πληρώσει ενοίκιο για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, για την προσπάθεια να παρουσιάσει τη δυσοσμία ως πρόβλημα που βαίνει προς επίλυση και από πάνω να παίρνει και χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ, για την προσπάθεια να στοιβάξει μαθητές δύο σχολείων σε ένα σχολικό κτήριο γιατί δεν έκανε ούτε μία μελέτη για νέο κτήριο και για πολλά άλλα.

Η επανεκλογή της διοίκησης Μανδαλιανού δεν θα δώσει αέρα στα πανιά της να συνεχίσει την ίδια καταστροφική για το δήμο πολιτική, την οποία ακολούθησε μέχρι σήμερα. Η επανεκλογή της διοίκησης Μανδαλιανού θα ανοίξει το δρόμο και σε επόμενες διοικήσεις να συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο και να περιμένουν την επανεκλογή τους. Η καταδίκη της διοίκησης Μανδαλιανού στην κάλπη, θα δημιουργήσει τουλάχιστον εγρήγορση στην επόμενη διοίκηση. Από την άλλη, είναι τραγικό να συντηρηθεί μια κακή διοίκηση με το φόβο μήπως η επόμενη είναι χειρότερη. Πόσο χειρότερη μπορεί να αποδειχθεί μία διοίκηση από αυτήν του κυρίου Μανδαλιανού; Δηλαδή τι μπορεί να κάνει η επόμενη διοίκηση; Να προσπαθήσει να πληρώσει ενοίκιο για το κτήριο του δημαρχείου;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ