Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρόταση του Στάθη Καϊτετζίδη για μετονομασία του δήμου

Πρόταση του Στάθη Καϊτετζίδη για μετονομασία του δήμου

Ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, Στάθης Καϊτετζίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» και στους δημοσιογράφους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στη Europe 1 τηλεόραση, ευρισκόμενος στο ίδιο πάνελ με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Σωτηράκη, πρότεινε τη μετονομασία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε δήμο Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου.

Ο κύριος Καϊτετζίδης τόνισε πως παραμονές των εκλογών όλοι αναφέρουν το δήμο ως Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου, αλλά μετά το ξεχνάνε και τον αναφέρουν ως Κορδελιού Ευόσμου, ενώ θύμισε πως όταν έκανε την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μετονομασία του δήμου σε Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου κατηγορήθηκε για τοπικισμό.

Η πρόταση του κυρίου Καϊτετζίδη δεν είναι καθόλου τοπικιστική και καθόλου ψηφοθηρική. Είναι απόλυτα φυσιολογική. Φανταστείτε, αύριο μεθαύριο στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές, κάποιον δημοτικό σύμβουλο που κατοικεί στην περιοχή της Ελπίδας να προτείνει τη μετονομασία του δήμου, χωρίς τοπικιστική και ψηφοθηρική διάθεση, σε δήμο Ελευθερίου Κορδελιού Ελπίδας Ευόσμου ή κάποιον άλλον που κατοικεί στην Κάτω Ηλιούπολη να προτείνει τη μετονομασία του σε δήμο Ελευθερίου Κορδελιού Ελπίδας Κάτω Ηλιούπολης Ευόσμου.

Μια καλή πρόταση είναι να μετονομαστεί ο δήμος σε δήμο ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΘΕΠΑΝ SEVESO, μια ονομασία με τρία μεγάλα προβλήματα του δήμου που αφορούν καθαρά την Κοινότητα του Κορδελιού, αν εξαιρέσει κανείς τη δυσοσμία, και τα κληροδότησαν στον ενιαίο δήμο οι διοικήσεις του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, οι οποίες έλυναν τα προβλήματα των Κορδελιωτών, ενώ οι διοικήσεις του ενιαίου δήμου Κορδελιού Ευόσμου τα παραγκωνίζουν. Μακάρι όλο το πρόβλημα του δήμου να ήταν το όνομά του ή μακάρι τα προβλήματα του δήμου να λύνονταν με τη μετονομασία του.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ