Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚατατέθηκε η αγωγή για το ΘΕΠΑΝ από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Κατατέθηκε η αγωγή για το ΘΕΠΑΝ από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Στις 9 Νοεμβρίου 2022 κατατέθηκε στο Κτηματολογικό Δικαστήριο η αγωγή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια).

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική, προκειμένου το ΘΕΠΑΝ να παραμείνει στα περιουσιακά στοιχεία του δήμου αφού υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας στη Διεύθυνση Γεωργίας που μόνο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να παραλάβει.

Η κατάθεση της αγωγής, όμως, δεν πρέπει να δημιουργήσει εφησυχασμό και επανάπαυση. Ο δήμος θα πρέπει να στηρίξει τη διαδικασία με αυτόνομη προσθετική παρέμβαση, προκειμένου να σιγουρέψει την έκβαση της δίκης, αφού η Εκκλησία συνεχίζει να διεκδικεί το ακίνητο παρά το πλήθος των εγγράφων που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και που αποδεικνύουν πως ανήκει στο δήμο.

Η κατάθεση της αγωγής από πλευράς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επιβεβαιώνουν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστα Αμανατιάδη, ο οποίος διαβεβαίωνε το Δημοτικό Συμβούλιο πως όλες οι ενέργειες θα γίνουν όπως πρέπει και στην ώρα τους.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ