Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα μιλάνε σήμερα στον πληθυντικό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου;

Θα μιλάνε σήμερα στον πληθυντικό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 19ης Οκτωβρίου 2022, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ζήτησε για μία ακόμα φορά να μιλάει ο ένας στον άλλον στον πληθυντικό ως ένδειξη σεβασμού.

Έχει δίκιο ο κύριος δήμαρχος. Είναι άλλο πράγμα να δουλεύει ο ένας τον άλλον στον ενικό και άλλο στον πληθυντικό. Είναι άλλο πράγμα να του λέει στον ενικό πως αύριο ανοίγει το ΚΕΠ της Νέας Πολιτείας Ευόσμου αλλά αυτό να μην ανοίγει ποτέ και άλλο πράγμα να του το λέει στον πληθυντικό.

Στον πληθυντικό το δούλεμα έχει άλλο βάρος, όπως και να το κάνεις. Στον πληθυντικό το δούλεμα έχει μια αίγλη, έχει μια βαρύτητα.

Ο δήμαρχος επιμένει πολύ στη χρήση του πληθυντικού. Έχει δίκιο. Είναι το μόνο από τα προσχήματα στο οποίο μπορεί να επιμένει η διοίκηση. Όλα τα υπόλοιπα προσχήματα έχει πάψει να τα κρατάει εδώ και καιρό.

Από την άλλη, ο πληθυντικός είναι ένδειξη σοβαρότητας. Ένα όργανο, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν χάνει τη σοβαρότητά του όταν η διοίκηση του δήμου δίνει τριάντα ημερομηνίες για τη λειτουργία του ΚΕΠ και δεν τηρεί καμία. Ένα όργανο, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, χάνει τη σοβαρότητά του μόνο όταν τα μέλη του δεν μιλάνε μεταξύ τους στον πληθυντικό.

Αυτό το παραπάνω θα το χαρακτήριζε κανείς επίφαση σοβαρότητας, αλλά η διοίκηση Μανδαλιανού με επιφάσεις λειτουργεί από την ώρα που εξελέγη. Μένει να δούμε αν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισακουσθεί ο κύριος δήμαρχος να μιλάνε όλοι στον πληθυντικό.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ