Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΤΑΣΟΥΛΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΤΑΣΟΥΛΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ «ΑΓΚΙΔΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

“ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ”

ΜΙΛΤΟΥ ΤΑΣΟΥΛΗ

Συνδημότισσες και Συνδημότες.

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ελλείψει οργάνωσης, σχεδίου και οράματος, έχασε τουλάχιστον μια τετραετία, κατά την οποία η διοίκησή του προσπάθησε απλώς να διαχειριστεί την καθημερινότητα. Τα ελλείμματα σήμερα είναι τεράστια και σε πολλούς τομείς.

Αναφέρω το θέμα του περιβάλλοντος, όπου ακόμη ψάχνουμε να βρούμε λύση για τη δυσοσμία.

Αναφέρω το θέμα της σχολικής στέγης, σε έναν Δήμο με τεράστιο μαθητικό πληθυσμό, όπου σχολεία καθυστερούν να λειτουργήσουν, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός νέων σχολικών μονάδων και βρίσκονται κάθε χρόνο στην έναρξη του νέου σχολικού έτους πατέντες για να φιλοξενηθούν οι μαθητές σε κατάλληλους χώρους, με πολλά ερωτηματικά.

Αναφέρω το θέμα του κυκλοφοριακού, η περαιτέρω επιδείνωσή του, σε συνδυασμό με την μη ορθολογική χρήση του οδικού δικτύου, των ασυντήρητων δρόμων, της ανυπαρξίας σχεδίου δημιουργίας χώρων στάθμευσης, της πολιτικής των πρόχειρων παρεμβάσεων χάριν εντυπωσιασμού.

Αναφέρω το θέμα της εγκατάλειψης μιας αναπτυσσόμενης περιοχής, που ανοικοδομήθηκε και κατοικήθηκε κατά τα γνωστά πρότυπα “πρώτα τα σπίτια μετά οι υποδομές”, της περιοχής άνωθεν της περιφερειακής οδού, για την οποία δεν έγινε ούτε ένα ουσιαστικό έργο βελτίωσης των υποδομών. Αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα της περιοχής της  Διαλογής και της Πέμπτης Συνοικίας στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, χωρίς καμία προσπάθεια για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των  δημοτικών χώρων.

Αναφέρω το θέμα των αθλητικών χώρων και των ελεύθερων δημόσιων χώρων, που είναι θύματα της χρόνιας αδιαφορίας των διοικούντων.

Μπορώ να δώσω και θα δώσω στην πορεία του χρόνου πολλά και ακόμη πιο εστιασμένα και συγκεκριμένα παραδείγματα.

Κάθε δημότης και στον Εύοσμο και στο Ελευθέριο Κορδελιό γνωρίζει και βιώνει δυστυχώς αυτή την καθημερινότητα.

Τι είναι όμως αυτό που λείπει και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου μένει στάσιμος; Διοίκηση. Διοίκηση με σχέδιο για τη λύση των προβλημάτων και όραμα για την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. Διοίκηση με προτάσεις για συνολικές κι όχι αποσπασματικές και τυχαίες παρεμβάσεις.

Πριν από λίγο καιρό μια ομάδα ενεργών πολιτών, ανθρώπων ανήσυχων με ευαισθησία για τα τεκταινόμενα στην πόλη που ζουν οι ίδιοι, τα παιδιά τους και οι γονείς τους, με έχρισαν υπ. Δήμαρχο για το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου με την παράταξη μας  “ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ”, ορίζοντάς με επικεφαλής της.

Με την άοκνη υποστήριξη συνδημοτών, ενεργών πολιτών, βλέπω το όραμα μιας παράταξης να υλοποιείται μέρα με τη μέρα , χαμόγελο με το χαμόγελο, εισπράττοντας την θέρμη και την ελπίδα πως κάτι μπορεί να αλλάξει επιτέλους στον Δήμο μας.

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με αρκετούς πολίτες, η προσπάθεια αυτή δε θα σταματήσει εάν δε μιλήσουμε με όλους, σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας.

Κύριος στόχος της παράταξης που γεννιέται είναι να αφουγκραστούμε τα προβλήματα κάθε γειτονιάς, κάθε μεμονωμένου ανθρώπου, αλλά και συλλογικά οργανωμένων ομάδων που κατοικούν στον Δήμα μας.

Η μακροχρόνια ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση με έχει διδάξει πως όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και λύση.

Με την απόφαση μου να διεκδικήσω με ένα νέο σχήμα τη διοίκηση του Δήμου, θέλω να συμβάλλω στο μέτρο που θα μου αναλογεί (και το οποίο θα καθορίσουν οι συνδημότες μου με την ψήφο τους) στην κατάθεση προτάσεων, σχεδίου και προοπτικής στον δημόσιο διάλογο. Αυτή είναι  άλλωστε και η ουσία κάθε υποψηφιότητας, που θέλει να σέβεται τον πολίτη.

Εποικοδομητικές προτάσεις για τα ζητήματα της περιοχής, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της καθημερινότητας, αλλά και συγκεκριμένο οδικό χάρτη, συγκεκριμένο όραμα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι προτίθεται να κάνει κάθε δημοτική παράταξη μέσα στην πενταετία της επόμενης δημοτικής θητείας. Και να την κρίνουν γι’ αυτό.

Στις αρχές του καλοκαιριού ανακοίνωσα δημοσίως τις προθέσεις μου.

 Ένα χρόνο πριν τις εκλογές ανακοίνωσα και το όνομα της παράταξης “Θεμέλιο στο Μέλλον”.

Και ήδη και την πρώτη ομάδα των στελεχών, υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, με την παράταξή μας και υποστηρικτών.

Η συνεργασία με τους εργαζόμενους του Δήμου, με εξωτερικούς φορείς, με εξειδικευμένους επιστήμονες, την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση, αλλά πάνω από όλα με τους ίδιους τους Δημότες μας, που θα συνδράμουν με τις προτάσεις τους μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες,  θα είναι όχι μόνο συνεχής και δημιουργική αλλά και αποτελεσματική.

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου δεν αντέχει άλλη μια πενταετία στασιμότητας και μίνιμουμ διαχείρισης.

Ο στόχος μας είναι ένας και είναι κοινός για όλους όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδικασία: Ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τους δημότες του Ελευθερίου Κορδελιού και του Ευόσμου, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της καθημερινότητας, η βέλτιστη λειτουργικότητα του Δήμου, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες, η εξωστρέφεια και η διεκδίκηση όλων όσων δικαιούνται οι κάτοικοι του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Βόρειας Ελλάδας και δυστυχώς δεν τα έχουν.

Η κουβέντα για τη διαχείριση του Δήμου είναι αδιέξοδη. Δεν είναι το κύριο πρόβλημα μιας δημοτικής αρχής η διαχείριση. Είναι η έλλειψη προτάσεων, η αδυναμία εξεύρεσης λύσεων, η απουσία οράματος για τον τόπο. Μέσα από ένα σαφές πολιτικό και αυτοδιοικητικό πρόγραμμα, μέσα από ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο, με σαφή κοστολόγηση και με σαφή χρονικό ορίζοντα.

Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε τα προβλήματα του Δήμου και θέλουμε να βάλουμε το “ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ”, στη βάση συγκεκριμένων αρχών διαφάνειας, σεβασμού, πλουραλισμού, αλληλεγγύης, υπευθυνότητας, ειλικρίνειας, ευθύτητας. Στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων για όλα όσα δεν γίνονται και μπορούν να γίνουν. Στη βάση μετρήσιμου έργου, με ξεκάθαρη στόχευση και όραμα, που είναι εφικτό να γίνει πράξη. Στη βάση αναπτυξιακού σχεδίου, που θα γίνει η προοπτική που χρειάζονται οι συμπολίτες μας και ο τόπος μας.

Εμείς επενδύουμε στις προτάσεις, τις ιδέες, τις θέσεις και το σχεδιασμό μας, στην πολιτική και αυτοδιοικητική εμπειρία μας, στους νέους συμπολίτες μας, που μοιράζονται μαζί μας τις προσδοκίες τους για το μέλλον της περιοχής μας και βάζουν από σήμερα μαζί μας το θεμέλιο γι’ αυτό.

Η παράταξη  “ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ”, διέπεται από τις αξίες της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας, την αξιοκρατία και την εξωστρέφεια. Θα πορευθεί με πολιτικό ήθος και ευγενή άμιλλα σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την κατάκτηση της διοίκησης του Δήμου και εκεί θα εξαντληθεί ο προεκλογικός μας λόγος.

Μακριά από μας ανεδαφικές κριτικές και ανούσιες προσωπικές επιθέσεις. Εχθρός μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας και μόνο αυτά.

Συνδημότισσες και Συνδημότες.

Καλώ καθεμία και καθένα από εσάς τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, που ασπάζεται τις θέσεις μας, να έρθει  να συνομιλήσει και να συμπορευτεί μαζί μας δίνοντας την ευκαιρία να βάλουμε το “ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ” του Δήμου Κορδελιού  Ευόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ