Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕπί ενάμιση χρόνο ενέπαιζε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη χορηγία της Elpedison...

Επί ενάμιση χρόνο ενέπαιζε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη χορηγία της Elpedison ο Κώστας Σωτηράκης

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Αμανατιάδης, κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για τον ισολογισμό του έτους 2021, ρωτήθηκε από τον κύριο Ζυγά σε ποιο σημείο έχουν εγγραφεί οι δωροεπιταγές της Elpedidon, τις οποίες αποφάσισε να πάρει η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου σε έκτακτη συνεδρίαση τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021 κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνει ο δήμος χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ όσο διαρκεί το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Η απάντηση του Κώστα Αμανατιάδη, αντιδημάρχου Οικονομικών, ήταν πως οι δωροεπιταγές δεν ενεγράφησαν στον ισολογισμό του δήμου γιατί δεν ήταν χρήματα και δεν παραλήφθηκαν από τον δήμο, αλλά δόθηκαν κατευθείαν στις Ενορίες για να τις διανείμουν. Στην ερώτηση του Νίκου Ζυγά αν ήταν υποχρεωμένος ο δήμος να εγγράψει αυτές τις δωροεπιταγές στα βιβλία του, η απάντηση και του κυρίου Αμανατιάδη και του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου ήταν κατηγορηματικά πως δεν ήταν υποχρεωμένος να τις εγγράψει γιατί η δωροεπιταγή δεν είναι ούτε αξιόγραφο, ούτε συναλλαγματική, ούτε επιταγή για να καταγραφεί.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών με την απάντησή του αποκάλυψε τον εμπαιγμό σε βάρος του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Κώστα Σωτηράκη, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 13ης Οκτωβρίου 2021, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Γιαννακόπουλου, είχε πει τα εξής:

«Οι δωροεπιταγές. Σαν πρόεδρος της Οικονομικής. Οι δωροεπιταγές, για να μην κουράζεται ο κύριος Γιαννακόπουλος, είναι ότι έχουνε εγγραφεί απ’ την Οικονομική Επιτροπή και έχουν εγγραφεί στο δήμο. Και αν τυχόν ξαναρωτήσει, κύριε πρόεδρε, μαγνητοφωνήστε τις δηλώσεις, αυτή που έκανα εγώ, να τη βάλετε. Έχουν εγγραφεί και το περάσαμε και είναι στο πρακτικό».

Βέβαια κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Νοεμβρίου 2022 ο κύριος Σωτηράκης, πάλι απαντώντας στον κύριο Γιαννακόπουλο, είπε πως δεν γνωρίζει αν οι δωροεπιταγές γράφτηκαν τελικά στα βιβλία του δήμου. «Είπα ότι η εγγραφή πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή από την Περιφέρεια σαν απόφαση, αλλά δεν γνωρίζω αν γράφτηκε στα βιβλία του δήμου τα οικονομικά», ήταν η νέα τοποθέτηση του κυρίου Σωτηράκη.

Επί ενάμιση χρόνο ο Κώστας Σωτηράκης, ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και εισηγητής της λήψης χορηγίας από την Elpedison, ενέπαιζε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την εγγραφή της χορηγίας στα βιβλία του δήμου και τον εμπαιγμό τελικά αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης. Μπορεί κάποιος, μετά τα αποκαλυπτήρια, να εμπιστευτεί τον κύριο Σωτηράκη, ο οποίος με ευκολία λέει και ξελέει ή διαβεβαιώνει για κάτι που δεν ισχύει;

Κιμ. Ο.

Ο δήμαρχος ενέπαιζε επί ενάμιση χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο με τις δωροεπιταγές της Elpedison
«Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής πιάστηκε με το κατσίκι στην πλάτη»
«Πότε γράφτηκε η χορηγία της ELPEDISON στα βιβλία του δήμου;»
«Δεν γνωρίζω εάν γράφτηκε στα βιβλία του δήμου η δωρεά της ELPEDISON»
Ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής για τη χορηγία;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ