Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής πιάστηκε με το κατσίκι στην πλάτη»

«Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής πιάστηκε με το κατσίκι στην πλάτη»

Κατά τη χθεσινή όμως συζήτηση, της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022, του ισολογισμού του 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ακούστηκαν και άλλα σημαντικά για τις δωροεπιταγές της Elpedison που έλαβε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου καταπατώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί μη λήψης χορηγιών από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας. Θυμίζουμε ότι την εισήγηση για το πολιτικό πραξικόπημα της λήψης χορηγίας από την Elpedison την είχε κάνει ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κώστας Σωτηράκης τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021 σε έκτακτη συνεδρίαση.

Κατά την ειδική συνεδρίαση για τον ισολογισμό του 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, στην ερώτηση του Νίκου Ζυγά αν χρειαζόταν απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για να παρθούν οι δωροεπιταγές της Elpedison και γιατί αυτές δεν δόθηκαν απευθείας στην Εκκλησία στην οποία εν τέλει δόθηκαν, η απάντηση του κυρίου Αμανατιάδη ήταν πως αυτό έγινε για λόγους διαφάνειας. «Αλλιώς θα μας κατηγορούσανε πως τις πήραμε και τις βάλαμε στην τσέπη μας», είπε ο κύριος Αμανατιάδης.

Ο Νίκος Ζυγάς αντέτεινε ότι διαφάνεια θα ήταν αν καταχωρούνταν οι δωροεπιταγές στον ισολογισμό και αν φαινόταν ποιος τις πήρε και που πήγανε. «Πήρε απόφαση η Οικονομική Επιτροπή να λάβει αυτές τις διατακτικές και με αδιαφάνεια που δεν ξέρει κανένας το τι γίνανε, που μοιράστηκαν, ποιος τις μοίρασε, εξωθεσμικά πήγαν εκεί που πήγανε. Δεν μ’ ενδιαφέρει που πήγανε. Με ενδιαφέρει η διαδικασία που ακολουθήθηκε και το ξέπλυμα των Ελληνικών Πετρελαίων με αυτή τη διαδικασία γιατί εσείς αναγκαστήκατε να δώσετε ευχαριστήριο στα Ελληνικά Πετρέλαια, το οποίο χρησιμοποίησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια για να το στείλουν στο υπουργείο», τόνισε ο κύριος Ζυγάς.

Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης στην τοποθέτησή του για το θέμα έκανε λόγο για κατάπτυστη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021 και είπε πως ήταν σκηνοθετημένη με αυτόν τον τρόπο για να ψηφιστεί γιατί αλλιώς δεν θα ψηφιζόταν. Ο κύριος Ναθαναηλίδης θύμισε πως εξαρχής από τη λήψη της χορηγίας από την Οικονομική Επιτροπή, η Οικονομική Υπηρεσία ενημέρωσε πως αυτή δεν μπορεί να εγγραφεί στα βιβλία του δήμου και γι’ αυτό ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είχε εισηγηθεί την ακύρωση της απόφασης. Η αντιπολίτευση όμως τότε ζήτησε, εκτός από την ακύρωση της απόφασης, να επιστραφούν οι δωροεπιταγές στα ΕΛΠΕ, πράγμα που η διοίκηση του δήμου δεν έκανε ποτέ παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνονται χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ.

Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Κώστα Σωτηράκη λέγοντας πως ευθαρσώς σε κάποια συνεδρίαση ανέφερε στους δημοτικούς συμβούλους απόφαση της Οικονομικής Υπηρεσίας για την εγγραφή αυτής της δωρεάς, πράγμα που τελικά δεν ισχύει. «Πιάστηκε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής με το κατσίκι στην πλάτη», είπε ο κύριος Ναθαναηλίδης και ζήτησε έστω και τώρα η διοίκηση να ακυρώσει εκείνην την απόφαση δίνοντας πίσω τα χρήματα των δωροεπιταγών στα ΕΛΠΕ.

Κιμ. Ο.

Επί ενάμιση χρόνο ενέπαιζε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη χορηγία της Elpedison ο Κώστας Σωτηράκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ