Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΙσχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής για τη...

Ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής για τη χορηγία;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 13ης Οκτωβρίου 2021, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος ρώτησε για μία ακόμα φορά τη διοίκηση αν ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη λήψη χορηγιών από τον όμιλο ΕΛΠΕ ή η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να λάβει χορηγία από την Elpedison. Επίσης ρώτησε εάν αυτή η χορηγία έχει εγγραφεί στα βιβλία του δήμου.

Για την πρώτη ερώτηση του κυρίου Γιαννακόπουλου δεν υπήρξε απάντηση γιατί δεν υπάρχει απάντηση, αφού η διοίκηση του δήμου καταπάτησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πήρε τη χορηγία. Για τη δεύτερη ερώτηση απάντησε ο κύριος Σωτηράκης, αναπληρωτής δημάρχου, ότι η χορηγία έχει εγγραφεί στα βιβλία του δήμου και είπε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ηχογραφήσει την απάντησή του για να την ακούει ο κύριος Γιαννακόπουλος κάθε φορά που θα κάνει αυτήν την ερώτηση.

Αυτό όμως που δεν απάντησε ο κύριος Σωτηράκης είναι το πότε έγινε η εγγραφή της χορηγίας στα βιβλία του δήμου, όταν επανειλημμένως ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει όταν θα έπρεπε να είχε γίνει. Δηλαδή έγινε αναδρομική εγγραφή του εσόδου; Γιατί; Γιατί το είχαν ξεχάσει κατά λάθος; Και αφού ενεγράφη το έσοδο στο ταμείο του δήμου, μπορεί να μας πει ο κύριος Σωτηράκης με ποια απόφαση, ποιου οργάνου αυτό το έσοδο δόθηκε στους Ιερούς Ναούς για να διανεμηθεί; Ή μήπως τελικά υπάρχει και τέτοια απόφαση και ο αναπληρωτής δημάρχου καθυστερεί να την πει κι αυτήν για να κάνει έκπληξη στον κύριο Γιαννακόπουλο;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ