Η διοίκηση Μανδαλιανού εργαλειοποιεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού

0
76
TEST

Η διοίκηση Μανδαλιανού εργαλειοποιεί το Ειδικό Σχολείο που βρίσκεται στο Κορδελιό, προκειμένου να συστεγάσει στο ολοκαίνουργιο κτίριο του 24ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου το 24ο και το 19ο δημοτικά σχολεία Ευόσμου. Η διοίκηση του δήμου προχωράει σ’ αυτήν τη λύση προκειμένου να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο, το οποίο σήμερα στεγάζεται σ’ έναν απαράδεκτο χώρο.

Είναι αλήθεια ότι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού είναι απαράδεκτος. Είναι επίσης αλήθεια ότι πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση για τη στέγασή του, αφού αυτό δεν έγινε εδώ και 18 χρόνια. Το Ειδικό όμως Σχολείο, που βρίσκεται στο Κορδελιό, είναι σχολείο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και όχι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Πριν η διοίκηση Μανδαλιανού αποφασίσει να στοιβάξει σαν σαρδέλες τους μαθητές του 24ου και του 19ου δημοτικών σχολείων Ευόσμου, ήρθε σε επαφή με άλλους δήμους για να διερευνήσει την περίπτωση να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο σε κατάλληλο χώρο άλλου δήμου; Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνορεύει με το δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, στον οποίον ο μαθητικός πληθυσμός βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Ήρθε σε επαφή η διοίκηση Μανδαλιανού με το δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης για να δει μήπως εκείνος μπορεί να παραχωρήσει κατάλληλο χώρο για το Ειδικό Σχολείο;

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ο δήμος που έχει αναλογικά μαθητικό πληθυσμό πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τη σχολική στέγη που διαθέτει. Δεν είναι δυνατόν ο κύριος Μανδαλιανός από τη μία να καμαρώνει για το νεανικό πληθυσμό, για το μεγάλο μαθητικό πληθυσμό και από την άλλη να καταργεί κτίριο σχολείου προκειμένου να στεγάσει σ’ αυτό το Ειδικό Σχολείο.

Η διοίκηση Μανδαλιανού έψαξε να βρει χώρο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, ενώ θα μπορούσε να διευρύνει την αναζήτηση τουλάχιστον στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η εργαλειοποίηση του Ειδικού Σχολείου, που βρίσκεται στο Κορδελιό, προκειμένου να καταργηθεί ένα κτίριο δημοτικού σχολείου, είναι τόσο απαράδεκτη όσο απαράδεκτος είναι ο χώρος στον οποίο σήμερα στεγάζεται αυτό.

Βασίλης Κιμ.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει να μειωθούν οι υπόγειες αίθουσες διδασκαλίας
Η διοίκηση Μανδαλιανού θα μετατρέψει ένα σύγχρονο σχολείο σε κονσερβοκούτι για σαρδέλες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ