Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔιαβάστε απάντηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής...

Διαβάστε απάντηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στην εφημερίδα «Μακεδονία», κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση:

«Πώς αντιμετωπίζετε το θέμα της σχολικής στέγης; Υπάρχουν ακόμα παιδιά που κάνουν μάθημα σε υπόγεια, προκάτ και κίμπο…».

Η απάντηση του κυρίου Μανδαλιανού ήταν όλη η ουσία της φράσης:

«- Καλημέρα Γιάννη!

– Κουκιά σπέρνω».

«Καταφέραμε να παρέμβουμε στοχευμένα και να αναβαθμίσουμε 74 σχολεία, τα οποία είχαν ελλιπή ή καθόλου συντήρηση τα τελευταία 30 χρόνια. Απώτερος στόχος αυτές οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν και στα 107 σχολεία του δήμου μας, καθώς η βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον για τη διοίκησή μας», ήταν η αρχή της απάντησης του κυρίου Μανδαλιανού.

Τον ρώτησαν, δηλαδή, πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα της σχολικής στέγης κι εκείνος ξεκίνησε να απαντάει για τους ελαιοχρωματισμούς στα σχολεία! Παρακάτω βέβαια στη συνέντευξή του είπε και για όσα «ΘΑ» κάνει η διοίκησή του για το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Αυτά που έκανε μέχρι τώρα ήταν να βάψει σχολεία. Ίσως άμα βάψεις ένα σχολείο αυτό μεγαλώνει και χωράει περισσότερα παιδιά.

Τι άλλο χειροπιαστό τόνισε στη συνέντευξη ότι θα κάνει ο κύριος Μανδαλιανός για το πρόβλημα της σχολικής στέγης;

«Το 24ο δημοτικό σχολείο αρχίζει τη λειτουργία του ύστερα από πολλά χρόνια προσπαθειών στις οποίες συνέβαλαν και προηγούμενες διοικήσεις και τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές. Σε αυτό το μεγάλο κτίριο θα συστεγαστεί και το 19ο Δημοτικό, για να ελευθερωθεί ο δικός του χώρος προκειμένου για να μετεγκατασταθεί εκεί το ΕΕΕΕΚ του Κορδελιού, ώστε τα παιδιά με αναπηρίες να φύγουν από την «τρώγλη», στην κυριολεξία, όπου στεγάζονται τόσα χρόνια και να πάνε σε έναν αξιοπρεπή, ασφαλή και φωτεινό χώρο δημιουργίας και εκπαίδευσης», είπε ο κύριος Μανδαλιανός.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου παρουσίασε στη συνέντευξή του τη σαρδελοποίηση μαθητών δύο σχολείων ως συνεισφορά της διοίκησής του στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης. Αντί ο κύριος δήμαρχος να βρει και να διαμορφώσει χώρο για το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού, θα στοιβάξει τα παιδιά δύο σχολείων σ’ ένα καινούργιο κτίριο, καταργώντας βοηθητικές αίθουσες, και αυτό στη λογική του είναι συνεισφορά στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης.

Ευτυχώς για το δήμαρχο, η έρευνα για τη δημοτικότητα του ίδιου και της διοίκησής του έγινε πριν τη συνέντευξή του, αλλιώς οι θετικές γνώμες θα ήταν ακόμα λιγότερες.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ