Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού δεν είναι διατεθειμένη να προσλάβει σχολικές καθαρίστριες πλήρους ωραρίου

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν είναι διατεθειμένη να προσλάβει σχολικές καθαρίστριες πλήρους ωραρίου

Η διοίκηση Μανδαλιανού, σύμφωνα με έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που απευθύνεται στο δήμαρχο, δεν είναι διατεθειμένη να προσλάβει σχολικές καθαρίστριες πλήρους ωραρίου σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουνίου 2022.

Το έγγραφο του Σωματείου αναφέρει ότι σε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με τους αντιδημάρχους Παιδείας, Γιώργο Σταυρίδη και Διοικητικών Υπηρεσιών, Χρήστο Ταξίδη, δόθηκε στα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου έγγραφη απάντηση του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών όπου αναφέρει, με την επίκληση δύο άλλων εγγράφων, ότι τα επιπλέον χρήματα, που απαιτούνται για τη μισθοδοσία των 44 σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση, δεν μπορούν να καλυφθούν από τα τακτικά έξοδα του δήμου.

Το Σωματείο στο έγγραφό του τονίζει ότι ο δήμος τη σχολική περίοδο που πέρασε προσέλαβε σχολικές καθαρίστριες που τις πλήρωσε με ίδιους πόρους και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 15 Ιουνίου πως οι σχολικές καθαρίστριες, που θα προσληφθούν για την περίοδο 2022-2023, θα συνάψουν σύμβαση με πλήρες ωράριο και αν δεν αρκεί η επιχορήγηση από το κράτος, το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το δήμο.

Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κρυπτόμενος πίσω από το έγγραφο του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών, το οποίο παρουσίασε ως νέο στοιχείο ενώ είναι παλιό, ανέτρεψε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ανακοίνωσε στο Δ.Σ. του Σωματείου ότι η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θα προχωρήσει σε προκήρυξη συμβάσεων Σχολικών Καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, αλλά σε συμβάσεις 5ωρης απασχόλησης όπως και πέρυσι.

Το Σωματείο ζητάει να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς αποκλείσεις, γιατί οι πόροι που θα διαθέσει ο δήμος για την υγεία, την προστασία και την ασφάλεια των σχολικών καθαριστριών, μπορούν να εξευρεθούν από δεκάδες κωδικούς που διαθέτει ο προϋπολογισμός του δήμου. Το Σωματείο επίσης ζητάει να του κοινοποιηθούν τα δύο έγγραφα που αναφέρει ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών στο έγγραφο στο οποίο λέει ότι ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει με ίδιους πόρους την πρόσληψη Σχολικών Καθαριστριών πλήρους ωραρίου.

Α.Π.

Η διοίκηση Μανδαλιανού κρύβεται πίσω από υπάλληλο για τις σχολικές καθαρίστριες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ