Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε τέτοιες απαντήσεις για τη δυσοσμία είναι φυσιολογικό να κατρακυλάει δημοσκοπικά ο...

Με τέτοιες απαντήσεις για τη δυσοσμία είναι φυσιολογικό να κατρακυλάει δημοσκοπικά ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας, χρειάζεται εμπεριστατωμένα επιστημονικά στοιχεία και αποδείξεις για να δαιμονοποιήσει ή να αποδαιμονοποιήσει τα ΕΛΠΕ. Έτσι απάντησε ο κύριος Μανδαλιανός σε συνέντευξη που έδωσε στη «Μακεδονία». Δηλαδή ο Κλεάνθης Μανδαλιανός χρειάζεται κι άλλες αποδείξεις για να διαμονοποιήσει την πηγή του εφιάλτη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, την πηγή της δυσοσμίας.

Ο κύριος δήμαρχος αναγνώρισε πως η δυσοσμία είναι άμεσο πρόβλημα που αφορά την υγεία των πολιτών, γι’ αυτό η διοίκησή του το έχει ως προτεραιότητα και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπισή του.

Ο κύριος Μανδαλιανός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΑΠΘ το 2019 που κατέδειξαν τα ΕΛΠΕ ως πηγή της δυσοσμίας, πράγμα που υποχρέωσε τη βιομηχανία να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, κάποιες από τις οποίες, όπως είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, έχουν γίνει, αλλά η δυσοσμία συνεχίζει να υπάρχει και κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα έντονη.

«Γι’ αυτό προχωρήσαμε σε σύναψη σύμβασης με την ίδια επιστημονική επιτροπή του ΑΠΘ για επανέλεγχο της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, την αποτύπωση με στοιχεία και παραμέτρους, τη σύγκριση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνας, η οποία θα οδηγήσει σε αποφάσεις τη δημοτική αρχή, για το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων για να βρεθεί λύση», τόνισε στη συνέντευξη ο κύριος Μανδαλιανός και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Η δαιμονοποίηση ή η αποδαιμονοποίηση κάποιου δεν πρέπει να γίνεται άκριτα, αλλά πρέπει να βασίζεται σε εμπεριστατωμένα επιστημονικά στοιχεία και αποδείξεις».

Μετρήσεις επί μετρήσεων ο κύριος Μανδαλιανός και η διοίκησή του προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η διοίκηση Μανδαλιανού «κλωτσάει το κουτάκι» της δυσοσμίας παρακάτω μήπως και το βάλει κάτω από το χαλί. Ο δήμος και κυρίως το Ελευθέριο Κορδελιό υποφέρει από τη δυσοσμία και ο κύριος δήμαρχος ζητάει νέες μετρήσεις για να μάθει αυτό που όλοι ήδη ξέρουμε.

Με τέτοιες απαντήσεις για τη δυσοσμία και τέτοια στάση απέναντι στο πρόβλημα είναι φυσιολογικό να κατρακυλάει δημοσκοπικά ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε επίσης σήμερα στην ίδια εφημερίδα. Πραγματικά πιστεύει ο κύριος Μανδαλιανός πως οι κάτοικοι του δήμου που υποφέρουν από τη δυσοσμία θα ανεχτούν τα τερτίπια του για το πρόβλημα και δεν θα τον «μαυρίσουν» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, όπως τον «μαυρίζουν» στις δημοσκοπήσεις;

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ