Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνάντηση του Νίκου Ζυγά με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Αμανατιάδη

Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Αμανατιάδη

Συνάντηση το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου είχε ο Νίκος Ζυγάς με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστα Αμανατιάδη. Ο κύριος Ζυγάς έκανε την παρακάτω ανάρτηση για τη συνάντηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Συνάντηση είχαμε σήμερα 9/05/2022 με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Κ. Αμανατιάδη Κωνσταντίνο και τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών κ. Παυλόγλου Κωνσταντίνο στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεών μου με τις αντιδημαρχίες του Δήμου μας (ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ).

Συζητήθηκε η ζοφερή οικονομική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται μετά από δυο χρόνια πανδημίας, την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους  (η ενεργειακή αυτονομία των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων θα μπορούσε να λειτουργήσει αντισταθμιστικά), την επιβάρυνση των Δήμων από τα τέλη ταφής, την υποχρηματοδότηση των Δήμων (μειωμένος ΚΑΠ) , που σε συνδυασμό με τη δυσκολία εισπραξιμότητας των δημοτικών τελών (είτε λόγω υποστελέχωσης είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής εκ μέρους των πολιτών) δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τα οικονομικά των Δήμων.

Επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι Δήμοι την επόμενη περίοδο είναι ότι με λιγότερους πόρους (ανθρώπινους και χρηματοδοτικούς) θα πρέπει να καλυφθεί μεγαλύτερη ζήτηση δημοτικών υπηρεσιών (κυρίως κοινωνικών και αναπτυξιακών). Ως εκ τούτου θα πρέπει να αναζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε συμπληρωματικές πηγές εσόδων (π.χ. αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας), να βρεθούν εναλλακτικά χρηματοδοτικά μέσα (π.χ. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Πράσινο Ταμείο κ.λ.π.), να συμμετέχουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα εκτός ΕΣΠΑ (Erasmous, Horizon interreg κ.λ.π). Η αναδιάταξη και αξιοποίηση των υπηρεσιών και πόρων, βέβαια, είναι απαραίτητη για την επιτυχία. Η επικείμενη κατάθεση του νέου Ο.Ε.Υ. θα μπορούσε να παίξει πρωτεύοντα ρόλο εάν συνδυαστεί με ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα έχει σύγχρονη κατεύθυνση με αναπτυξιακό ορίζοντα.

Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη διασφάλιση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας συζητήθηκε και η πορεία παραχώρησης του οικοπέδου των παλαιών κοιμητηρίων Ελευθερίου Κορδελιού (ΘΕΠΑΝ) στο Δήμο μας από το Ελληνικό Δημόσιο. Με διαβεβαίωσε ότι αναμένεται εντός λίγου χρονικού διαστήματος απάντηση του Υπουργείου που θα δρομολογεί την θετική αντιμετώπιση του ζητήματος και σίγουρα πριν τις 31/12/2022 όπου κλείνει το κτηματολόγιο!!!!!

Ακολούθησε η συνάντηση με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών κ. Παυλόγλου Κωνσταντίνο όπου συζητήθηκε η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι δανειακές ανάγκες και η διαχείριση των εσόδων και των δαπανών του Δήμου μας. Επισημάνθηκε ότι η χρηστή διαχείριση των οικονομικών είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Μας διαβεβαίωσε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος μας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολία στη μισθοδοσία των εργαζομένων».

https://agkidapress.gr/2022/05/18/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4/https://agkidapress.gr/2022/05/11/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%ae/
Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Πεσματζόγλου Δεβετζή Φωτεινή
Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με τους αντιδημάρχους Χρήστο Δεμερτζή και Λαφαζανίδη Νέστωρα
Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με τις αντιδημάρχους Μαρία Γαβαλά και Αθηνά Παμπουκίδου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ