Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση του Νίκου Ζυγά με τους αντιδημάρχους Χρήστο Δεμερτζή και Λαφαζανίδη Νέστωρα

Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με τους αντιδημάρχους Χρήστο Δεμερτζή και Λαφαζανίδη Νέστωρα

Συνάντηση είχε ο Νίκος Ζυγάς με τους αντιδημάρχους Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστο Δεμερτζή και Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ Νέστωρα Λαφαζανίδη. Ο κύριος Ζυγάς έκανε την παρακάτω ανάρτηση για τις συναντήσεις στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Στο αμαξοστάσιο του δήμου μας συναντήθηκα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και ανακύκλωσης κ. Δεμερτζή Χρήστο, καθώς και με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Επισημάναμε το χαμηλό ποσοστό ανακύκλωσης στο δήμο μας και το πρόσθετο βάρος που προκύπτει κατά 20 €/τον. από το 2022 το οποίο σταδιακά έως το 2027 θα φτάσει 50 €/ τον. Επιτακτική λοιπόν καθίσταται η ανάγκη εφαρμογής του τρίπτυχου διαλογή στην πηγή, χρησιμοποίηση καφέ κάδων (οργανικά) και η ευαισθητοποίηση-παρότρυνση των πολιτών μας για συμμετοχή, ώστε να έχουμε θετικές επιδόσεις τόσο στην ανακύκλωση όσο και στην κυκλική οικονομία.

Ευχαριστώ την αναπληρώτρια προϊσταμένη της διεύθυνσης καθαριότητας και ανακύκλωσης κ. Κοτσιαμπαΐδου Παρθένα τόσο για την ξενάγηση στο αμαξοστάσιο όσο και για την ενημέρωση όσον αφορά τον καθημερινό σχεδιασμό της κίνησης των απορριμματοφόρων καθώς και για τη συντήρηση και διαχείριση των οχημάτων.

Προβληματισμός μου αναπτύχθηκε για δυο θέματα: α) για την απουσία αποθηκάριου στο τμήμα ανταλλακτικών(αποθήκη) και β) πως είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος Μακεδονίας Θράκης να μη στεγάζεται σε ένα σύγχρονο αμαξοστάσιο!! Ο χώρος υπάρχει! Θέληση υπάρχει;

Κλείνοντας την επίσκεψή μου στο αμαξοστάσιο αφιέρωσα το ποίημα του Φ. Μπαρλά «οι οδοκαθαρισταί» https://docs.google.com/…/14GZtR0t5KZy…/edit… στους υπέροχους αυτούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη μας καθαρή. Τους ευχαριστούμε.

Με τον αντιδήμαρχο πολεοδομίας, δημοτικής αστυνομίας και Κ.Ε.Π. κ. Λαφαζανίδη Νέστωρα προσεγγίσαμε το μείζον πρόβλημα που προκύπτει από την εφαρμογή της συνθήκης ΣΕΒΕΖΟ στο δήμο μας και που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Είναι αδιανόητο μια βιομηχανία (ΕΛΠΕ) κάτω από την ανοχή ή και συνεργασία των εκάστοτε διοικήσεων του δήμου μας να επιβάλλει τις πολιτικές της εις βάρος της πόλης και των πολιτών(μόλυνση, ρύπανση, δυσοσμία, αδειοδότηση κ.λπ.).

Κριτική ασκήθηκε στην αδικαιολόγητη κωλυσιεργία της μεταφοράς και εγκατάστασης του ΚΕΠ στον Εύοσμο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών. Ακολούθησε η επίσκεψή μου στη δημοτική αστυνομία και το ΚΕΠ Ελευθερίου-Κορδελιού, όπου συζητήσαμε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα των υπηρεσιών τους.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών μου συναντήθηκα και με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της  Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κα Σαρηγιαννίδου  Μαρία. Μια ιδιαίτερη διεύθυνση όπου εκτός από το διαχειριστικό της ρόλο θα μπορούσε να έχει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας. Η διασύνδεσή της και η συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τους εμπορικούς συλλόγους της πόλης μας θα ήταν μια καλή αρχή».

Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Πεσματζόγλου Δεβετζή Φωτεινή
Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Αμανατιάδη
Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με τις αντιδημάρχους Μαρία Γαβαλά και Αθηνά Παμπουκίδου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ