Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα μαύρα μεσάνυχτα μίας διαλυμένης διοίκησης στα χρόνια της πανδημίας!!

Τα μαύρα μεσάνυχτα μίας διαλυμένης διοίκησης στα χρόνια της πανδημίας!!

*του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη

Όλα αυτά που συνέβησαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου απέναντι σε εκλεγμένους δημοκρατικά εκπροσώπους των πολιτών (Μαρία Πασχαλίδου και Λευτέρη Αλεξανδρίδη) που ασκούν κριτική στην παραπαίουσα δημοτική αρχή, είναι φασίζουσες συμπεριφορές και αντιλήψεις. Είναι τα χαρακτηριστικά φαινόμενα μίας διαλυμένης διοίκησης που μετρά τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας.

Η πρόσφατη συνεδρίαση έγινε υπό την σκιά των στατιστικών στοιχείων των θανάτων από τον κορονοϊό σε όλoυς τους δήμους της Ελλάδας που δόθηκαν στην δημοσιότητα, όπου ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου (μάλλον από λάθος του υπουργείου) εμφανίζεται να είναι τέταρτος δήμος πανελλαδικά και δεύτερος στην Βόρεια Ελλάδα. Λέω λάθος, γιατί γίνεται ένα μπέρδεμα με τα Κοιμητήρια όπου ενταφιάζονται οι νεκροί, με τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, τον δήμο που συντάσσονται οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και τον δήμο που πραγματικά ανήκει ο κάθε αποβιώσας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία πάντως το 2020 και το 2021 χάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή μόνο από την πανδημία 749 άνθρωποι. Δεν το λες και λίγο. Εννοείται ότι τους θανάτους αυτούς δεν τους προκάλεσαν οι δημοτικές αρχές που ανήκουν οι αποβιώσαντες.

Εκείνο όμως που θα παραμείνει ανεξίτηλα γραμμένο στις μνήμες μας όταν περάσει η πανδημία, είναι τι ακριβώς έκανε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός της περίφημης παράταξης “Νέα Πνοή με ήθος και όραμα” να ενημερώσει τους πολίτες με εκστρατείες, τι μάχες έδωσε να πείσει τους πολίτες να κάνουν είτε rapid test, είτε να εμβολιαστούν άμεσα. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση δεν έκανε ουσιαστικά πράγματα προφανώς γιατί δεν ήθελε να χαλάσει την ζαχαρένια του με τους ανεμβολίαστους. Μπορούν να μας πουν τα στελέχη της παράταξης Μανδαλιανού τις ημερομηνίες που εμβολιάστηκαν για να καταλάβουμε τι ακριβώς γινόταν;

Να θυμηθούμε τι έκανε ο δήμαρχος Μανδαλιανός; Να θυμηθούμε τις δηλώσεις του όταν πουλούσε πνεύμα στους επικεφαλής των παρατάξεων; «Τα γρήγορα τεστ covid-19 γίνονται για εντυπωσιασμό, είναι παραπανήσια, παράλογα και μπαρουτιές στον αέρα»! Αυτά δεν έλεγε; Είναι ο ίδιος που έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο “Συνεχώς βελτιούμενη η επιδημιολογική εικόνα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου” (10 Φεβρουαρίου 2021 και 7 Ιουλίου 2021).  Όταν τον ρωτούσε όμως η αντιπολίτευση πόσοι θάνατοι συνδημοτών μας υπήρχαν, δεν είχε χαμπάρια!!

Ακόμη κι αν αυτός ο αριθμός των νεκρών είναι λάθος, μπορεί να μάθει ο δήμαρχος Μανδαλιανός ή ο σύμβουλος του που είναι υπεύθυνος στα κοιμητήρια πόσοι από τους αποβιώσαντες είναι δημότες του δήμου Κορδελιού-Εύοσμου; Αφού υπάρχουν οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου δεν μπορούν να τις δουν και να καταγράψουν τους δήμους προέλευσης των αποβιωσάντων; Πόσος χρόνος θα τους πάρει;

Μπήκε σε lockdown ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου και ψαχνόταν δήμαρχος Μανδαλιανός. Ανεμβολίαστες καθαρίστριες εργάζονταν στα σχολεία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και παιδιά, όταν το κράτος έθετε σε διαθεσιμότητα νοσηλευτές γιατί δεν έκαναν το εμβόλιο. Να τα θυμηθούμε σε αυτό το δημοσίευμα; Είναι δυνατόν να εγκαλεί ο δήμαρχος τις καθαρίστριες που δεν εμβολιάστηκαν; Στις 8 Ιουλίου του 2021 ακούσαμε και την περίφημη προφητεία του «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει 4ο κύμα πανδημίας».

Ο τραγικός δήμαρχος Μανδαλιανός δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2021 σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ιστοσελίδας GR TIMES (https://www.youtube.com/watch?v=VH7C5dfZziA) ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο: «Δήμαρχε rapid test στον δήμο σας για ακόμη μία φορά. Σας ανησυχεί η κατάσταση;» Για να δώσει την εντελώς ανεύθυνη απάντηση: «Όχι δεν με ανησυχεί η κατάσταση αλλά φυσικά η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας» ενώ λίγο πιο μετά ακούγεται να λέει «να μην υπάρχει πανικός στον κόσμο».

Πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ένας σοβαρός άνθρωπος, ένας δημότης που έχει άλυτα προβλήματα, σε ένα δήμαρχο με αλαλούμ συμπεριφορές και δηλώσεις σε περίοδο πανδημίας;

Οι αγενείς συμπεριφορές απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης θα είναι πλέον συχνό φαινόμενο όσο αυτή η διοίκηση θα βρίσκεται στριμωγμένη στα σχοινιά. Δυόμιση χρόνια τώρα δεν έκανε κανένα μεγάλο έργο, δεν βοήθησε με κανένα τρόπο τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο ούτε στην διάρκεια της πανδημίας, χωρίς επαφές με κυβερνητικά στελέχη αρκείται μόνο σε φωτοβολίδες με φωτογραφίες κάποιων βουλευτών για να δείξει ότι κάτι κάνει. Σε κατάσταση διαρκούς άμυνας η δημοτική ομάδα του πολιτικά αποτυχημένου Κλεάνθη Μανδαλιανού θα βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση όταν θα βγουν και άλλα κατορθώματα της στο προσκήνιο. Η πρόσφατη διαδικτυακή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ditika.gr όπου το 88% των δημοτών κρίνουν αρνητικά το έργο της διοίκησης Μανδαλιανού είναι η φυσιολογική εξέλιξη της κατρακύλας που υπάρχει εδώ και καιρό. Το φλέγον ζήτημα της δυσοσμίας που δεν το μυρίζει η υποκειμενική μύτη της διοίκησης αλλά το αισθάνεται το υποκειμενικό λογιστήριο του δήμου από τις χορηγίες, το ζήτημα του ΘΕΠΑΝ (πρώην κοιμητήρια Κορδελιού) που κρέμεται σαν  καρμανιόλα πάνω από το κεφάλι της και οι διορισμοί συγγενικών προσώπων των αντιδημάρχων θα είναι στα σουξέ της αντιπολίτευσης κατά την προεκλογική περίοδο. Η χειρότερη δημοτική αρχή ανέκαθεν, που πέρασε από τον ιστορικό δήμο Κορδελιού-Ευόσμου δεν θα φύγει τόσο απλά. Θα φύγει με πολύ κρότο!!

*Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι Δημοσιογράφος, Digital Marketing Strategy και μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης.

Παρουσιάζει την εκπομπή “Hashtag” στην EURO Τηλεόραση κάθε Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι. Ιστοσελίδα στο διαδίκτυο www.tvreporters.gr και στο Facebook https://www.facebook.com/Sarrigiannides

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ