Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑπαράδεκτη αντιμετώπιση της Μαρίας Πασχαλίδου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Απαράδεκτη αντιμετώπιση της Μαρίας Πασχαλίδου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Μαρτίου 2022, η Μαρία Πασχαλίδου άσκησε κριτική ξανά στη διοίκηση του δήμου για την έξωση του ΚΕΠ που βρισκόταν στην οδό Ολυμπιάδος εν ώρα εργασίας και ενώ μέσα στο ΚΕΠ υπήρχαν πολίτες που εξυπηρετούνταν, τόνισε ότι κανένας από τη διοίκηση δεν ανέλαβε την ευθύνη και είπε πως δεν θα ήθελε να βρισκόταν στη θέση των μελών της διοίκησης γιατί όπως βλέπει δεν είναι όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ίδιο λόγο.

Ο δήμαρχος, όπως συνηθίζει να κάνει, μίλησε πάνω στη φωνή της Μαρίας Πασχαλίδου λέγοντας της «ευτυχώς που δεν είσαστε»! Στην παρέμβαση του δημάρχου η Μαρία Πασχαλίδου και ενώ φαινόταν πως ετοιμάζεται να αλλάξει θέμα, επανήλθε λέγοντας: «Δεν είμαστε όλοι για τα λεφτά. Κάποιοι έχουμε αξίες και ιδανικά και κατεβήκαμε στον πολιτικό στίβο και εκτιθέμεθα γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε τον τόπο μας. Όχι για να περάσουμε και να φύγουμε».

Η κουβέντα της κυρίας Πασχαλίδου προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου και του δημάρχου, οι οποίοι τη διέκοψαν ταυτόχρονα. Υπερίσχυσε η φωνή του δημάρχου ο οποίος είπε στη Μαρία Πασχαλίδου πως «επειδή αφήνετε αιχμές ειρωνικές, καλύτερα που δεν είσαστε στα δημοτικά δρώμενα και είστε απλή δημοτική σύμβουλος». Στην προσπάθεια του προέδρου να σταματήσει το δήμαρχο, ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας: «Όχι δεν μπορεί να πετάει αιχμές και ειρωνείες απέναντι σε συναδέλφους της. Αυτό δεν έγινε ποτέ από τη δικιά μας μεριά. Δεν το δέχομαι».

Τη σκυτάλη από το δήμαρχο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για να πει: «Κυρία Πασχαλίδου, καταλάβατε ότι ο λόγος δεν μπορεί να είναι δηκτικός γιατί…». Ακούγεται ξανά η φωνή του δημάρχου να λέει «ότι νοιαζόμαστε για τα χρήματα κι ότι είμαστε δικτάτορες». Κατόπιν της νέας παρέμβασης του δημάρχου, συνεχίζει ο κύριος πρόεδρος λέγοντας: «γιατί προσβάλετε με αυτόν τον τρόπο και προκαλείτε».

Η κυρία Πασχαλίδου υπενθύμισε στον πρόεδρο πόσες φορές την έχει προσβάλει η διοίκηση και ο ίδιος ο δήμαρχος, αλλά δεν την υπερασπίστηκε ο πρόεδρος και δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από αυτό που είπε η Μαρία Πασχαλίδου. Μέχρι που έχει ακούσει από το δήμαρχο να λέει, σχολιάζοντας κουβέντες της, πως δεν μπορεί να ακούει ανοησίες και αντί ο πρόεδρος να ανακαλέσει στην τάξη το δήμαρχο, επιτέθηκε φραστικά στην κυρία Πασχαλίδου που αντέδρασε στην κουβέντα του δημάρχου. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συνέχισε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, λέγοντας πως το ότι ένοιωσε προσβεβλημένη στο παρελθόν η κυρία Πασχαλίδου δεν της δίνει το δικαίωμα να προσβάλει η ίδια.

«Δεν θα μας βρίζετε επειδή νοιώθετε ότι κάποτε κάποιος είπε κάτι για εσάς», βροντοφώναξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως αισθάνεται πρόεδρος της παράταξής του και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κύριος πρόεδρος είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και γνωρίζει πολύ καλά τη διαφορά του πρώτου πληθυντικού προσώπου από το τρίτο πληθυντικό πρόσωπο. Χρησιμοποίησε όμως το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, γιατί αισθάνεται πρόεδρος της «Νέας Πνοής».

Οι παρεμβάσεις του προέδρου προκάλεσαν την αντίδραση του τέως δημάρχου Πέτρου Σούλα στις οποίες ο πρόεδρος αντέδρασε λέγοντας «ε όχι δεν είπε και τίποτα», ενώ ο δήμαρχος αντέδρασε λέγοντας «ε πώς δεν είπε τίποτα κύριε Σούλα. Μας είπε ξεδιάντροπους, πλεονέκτες ότι μόνο για το χρήμα είμαστε». «Τη διέκοψα γιατί ο λόγος της ήταν τέτοιος που προκαλεί προβλήματα» είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον Πέτρο Σούλα, ενώ απευθυνόμενος στην κυρία Πασχαλίδου είπε ότι «προσπαθείτε να προκαλέσετε και παρακαλώ να το σταματήσετε αυτό».

«Εσείς τι ακριβώς θέλετε να κάνετε κύριε Ανδρεάδη τώρα; Να με παρατηρήσετε; Να μου κάνετε καταγγελία», ανέλαβε κατόπιν το Βασίλη Ανδρεάδη ο κύριος πρόεδρος. Η συμπεριφορά προέδρου και δημάρχου προκάλεσαν την αντίδραση και του Χρήστου Αντίνου ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε βγάλε μας όλους έξω απ’ την αίθουσα. Να μας βγάλετε όλους έξω που τολμήσαμε και θίξαμε τη διοίκηση». Η απάντηση του προέδρου ήταν πως παρεμβαίνει για να προστατέψει τη διαδικασία και αναρωτήθηκε εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι θεωρούν πως υποβαθμίζει το επίπεδο της συζήτησης. «Εννοείτε πως το υποβαθμίζετε. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είστε. Δεν είστε της διοίκησης. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είστε». Στη δίκαια παρέμβαση του κυρίου Αντίνου, ο πρόεδρος απάντησε «μας τα είπατε ξανά» και «ξέρω καλά τι είμαι».

Η Μαρία Πασχαλίδου έκανε μία κρίση με την οποία μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς. Είπε πως μέλη της διοίκησης βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται για το μισθό, ενώ η ίδια, έχοντας αξίες και ιδανικά, εκτίθεται για το καλό του τόπου. Από που και ως που τη διέκοψε ο κύριος πρόεδρος και άφησε το δήμαρχο να κάνει το ίδιο; Που νομίζουν ότι βρίσκονται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος; Στα αμπελοχώραφά τους; Όταν θα λάμβανε το λόγο ο κύριος δήμαρχος θα μπορούσε να της απαντήσει και μάλιστα με οξύτητα, για την υπερβολική της κρίση. Η Μαρία Πασχαλίδου όμως δεν είπε τους διοικούντες κλέφτες. Εκτίμησε πως κάποιοι βρίσκονται στις θέσεις τους για το μισθό. Θα μπορούσε να της απαντήσει ο δήμαρχος σε οξύ τόνο. Επέλεξαν όμως για μία ακόμα φορά να τη διακόψουν, να της επιτεθούν, να την προσβάλουν, όπως έχουν κάνει και σε άλλες συνεδριάσεις.

Κιμ. Ο.

«Αυτά τα αποφασίζομεν όπως αποφασίζομεν, ανήκουν σε άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές»
Απροκάλυπτη μεροληπτική στάση σε βάρος της Μαρίας Πασχαλίδου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ