Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑντιδημοκρατική παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Αντιδημοκρατική παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Μαρτίου 2022 και συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων/ερωτήσεων, ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αυτήν τη φορά ο δήμαρχος ενημέρωσε αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ενέργειες που έκαναν ο ίδιος και τα μέλη της διοίκησής του κατά την τελευταία τους κάθοδο στην Αθήνα προ ολίγων ημερών. Ο κύριος Αλεξανδρίδης είπε πως ίσως αυτό έγινε γιατί πλέον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες κατά 85% γυρνούν την πλάτη στην παράταξη του δημάρχου, αναφερόμενος προφανώς στη δημοσκόπηση που έκανε η ιστοσελίδα ditika.gr. Αμέσως μετά τη συγκεκριμένη κουβέντα ο κύριος Αλεξανδρίδης διακόπηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Πρόεδρος: Κύριε Αλεξανδρίδη επανέλθετε.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Πρόεδρε πάλι με διακόπτεις.

Πρόεδρος: Δεν σας διακόπτω. Πολύ απλά σας καλώ να επανέλθετε, να μιλήσετε σ’ αυτό που θέλετε. Αυτό είπα.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Θα μου πείτε και τι θέλω να πω; Αν θέλετε υπαγορεύστε μου.

Πρόεδρος: Κοιτάξτε, η ειρωνεία έχει περισσέψει σ’ αυτήν την αίθουσα.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Ε τι ειρωνεία κύριε πρόεδρε;

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ. Δεν μπορείτε να με ειρωνεύεστε κύριε Αλεξανδρίδη.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Εσείς με ειρωνεύεστε.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η ειρωνεία;

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Δεν θα μ’ αφήσετε να μιλήσω. Έχω συγκεκριμένα λεπτά. Αφήστε με να πω αυτό που θέλω. Αν είναι δυνατόν…

Πρόεδρος: Δεν μπορείτε όμως να ειρωνεύεστε.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Δεν μπορώ να κάνω κριτική δηλαδή;

Πρόεδρος: Κριτική όση θέλετε.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Εγώ σας επικρότησα που ήρθατε να ενημερώσετε.

Πρόεδρος: Γι’ αυτό είσαστε εδώ. Για να κάνετε κριτική. Όχι για να ειρωνεύεστε.

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Και θα επικροτώ και θα κάνω και κριτική.

Πρόεδρος: Να κάνετε.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, κατά την τοποθέτησή του στη διαδικασία των τοποθετήσεων/ερωτήσεων, δεν έβρισε κανέναν, δεν πρόσβαλε κανέναν, δεν έθιξε κανέναν. Έκανε ακριβώς αυτό που είχε δικαίωμα να κάνει. Ασκούσε κριτική. Εφόσον η διοίκηση θεωρούσε ότι η κριτική του κυρίου Αλεξανδρίδη ήταν αβάσιμη, μπορούσε να του απαντήσει ο κύριος δήμαρχος όταν θα έπαιρνε το λόγο. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε καμιά δουλειά να παρέμβει και να διακόψει τον κύριο Αλεξανδρίδη εφόσον αυτός δεν υπέπεσε σε κάποιο ατόπημα. Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε καν πρόεδρο της παράταξής του, αλλά πρόεδρο του δημάρχου τον οποίον πρέπει να υπερασπίζεται ωσάν Ντ’ Αρτανιάν. Δυστυχώς όμως και ο δήμαρχος έτσι αντιλαμβάνεται το ρόλο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ακριβώς αντιλαμβάνεται και το ρόλο του ειδικού συνεργάτη του δήμου σε θέματα επικοινωνίας.

Η παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην τοποθέτηση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη ήταν βαθιά αντιδημοκρατική. Δεν θα υποδείξει ο κύριος πρόεδρος σε κανέναν δημοτικό σύμβουλο τι θα λέει και πως θα το λέει, εκτός και αν ο δημοτικός σύμβουλος προσβάλει η υβρίζει. Άντε λοιπόν με τέτοιες δημόσιες συμπεριφορές σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να τολμήσει κάποιο μέλος της ίδιας της διοίκησης να ασκήσει κάποια κριτική στο δήμαρχο!

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ