Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜια πανέμορφη μέρα ξημέρωσε για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και την «Αγκίδα»

Μια πανέμορφη μέρα ξημέρωσε για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και την «Αγκίδα»

Πανέμορφη ξημέρωσε σήμερα η προπαραμονή των Χριστουγέννων του 2021 για ολόκληρο το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και για την «Αγκίδα». Μετά από περίπου 15 χρόνια πράξεων ή παραλείψεων του δήμου που δημιούργησαν τις συνθήκες για να χαθεί το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά Κοιμητήρια), ένα ακίνητο που όπως είπε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κωνσταντίνος Αμανατιάδης έχει αξία 7 εκατομμυρίων ευρώ, χθες το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην απεμπολήσει τα δικαιώματα του δήμου επί του ακινήτου και να το κατοχυρώσει στο δήμο ξεκινώντας από τη λήψη του τίτλου ιδιοκτησίας του ακινήτου που βρίσκεται στη Διεύθυνση Γεωργίας.

Στην «Αγκίδα» αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτήν την εξέλιξη, αφού μόνοι δώσαμε τη μάχη της ενημέρωσης για το ΘΕΠΑΝ ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι του δήμου το ιστορικό της υπόθεσης και τις ενέργειες που έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προκειμένου το ακίνητο να κατοχυρωθεί στο δήμο και να μην χαθεί. Ούτε λέξη δεν γράφτηκε κάπου αλλού εκτός από την «Αγκίδα» εδώ και πάνω από ένα χρόνο, όταν ήρθε ξανά στο προσκήνιο το θέμα και όταν η διοίκηση του δήμου απεμπόλησε ελαφρά τη καρδία τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του δήμου επί του ΘΕΠΑΝ, επειδή δεν έβρισκαν χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι ανήκει στο δήμο ένα δημοτικό ακίνητο μαζί με δημοτικά κτίρια που βρίσκονται σ’ αυτό!

Ακούστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγόριες από μέλη της διοίκησης του δήμου για όσους έγραφαν αυτά που έγραφαν εγκαλώντας τη διοίκηση του δήμου για το ΘΕΠΑΝ. Δεν αναφέρθηκαν ονομαστικά στην «Αγκίδα», ούτε σε κανέναν άλλον. Στο κομμάτι που μας αφορούν οι κατηγορίες που ακούστηκαν, αισθανόμαστε περήφανοι για τη στάση που κρατήσαμε ενημερώνοντας τον κόσμο, γιατί δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι θα φτάναμε στη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εάν δεν μάθαιναν οι κάτοικοι του δήμου όλα όσα συνέβαιναν με το ΘΕΠΑΝ. Στο δια ταύτα της υπόθεσης ξημέρωσε μία ωραία ημέρα με το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου να κάνει επιτέλους ομόφωνα το αυτονόητο υπερασπίζοντας τη δημοτική περιουσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ