Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης κερδίζει ακίνητα και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πληρώνει...

Ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης κερδίζει ακίνητα και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πληρώνει ενοίκια

Ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης πανηγυρίζει με χθεσινό δελτίο τύπου γιατί του παραχωρούνται δύο ακίνητα προς χρήση από την ΕΤΑΔ. Το ένα είναι το ακίνητο Α.Κ. 5749 (πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος») που περιλαμβάνει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Απόστολος Αστρεινίδης» και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) «Μέγας Αλέξανδρος». Το ακίνητο αυτό παραχωρείται στο δήμο για 30 έτη.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου η διοίκηση του δήμου εισάγει σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα για λήψη απόφασης για την σύναψη σύμβασης με την ΕΤΑΔ, με σκοπό την παραχώρηση χρήσης έναντι ανταλλάγματος (μίσθωσης) του Α.Κ. 10247/Α ακινήτου (Αθλητικό Πάρκο  Πρώην στρ. Παπακυριαζή)!

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) παραχωρεί ακίνητα στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και ζητάει ενοίκια από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου και καλά κάνει. Εάν δεν ζητήσει ενοίκια από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, που η διοίκησή του προσπάθησε να ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιου καταβολή ενοικίων στην ΕΤΑΔ ύψους 12.000 ευρώ ετησίως για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, από ποιον θα ζητήσει; Μάλιστα σ’ εκείνην τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση του δήμου είχε πει απίστευτα πράγματα προκειμένου να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν το ενοίκιο. Έφτασε να λέει ότι η ΕΤΑΔ είναι εταιρεία, οπότε δεν μπορούν να υπάρξουν διεκδικήσεις και πολιτικές πιέσεις.

Η ανακοίνωση του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης ξεκινάει ως εξής: «Ύστερα από επί πολλά έτη επίπονη και επίμονη διεκδίκηση, διαπραγματεύσεις και συνεργασία του Δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), επιτέλους παραχωρούνται στο Δήμο μας…». Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στέλνει e-mails και fax και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι, όταν πάει σύσσωμη στην Αθήνα, πάει για να πετάξει χαρταετό στον Λυκαβηττό!

Και μιας που η διοίκηση του δήμου κατεβαίνει σήμερα στην Αθήνα ας της ευχηθούμε καλά κούλουμα!!

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ