Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΠαραχώρηση ακινήτων κατά χρήση στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Παραχώρηση ακινήτων κατά χρήση στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ύστερα από επί πολλά έτη επίπονη και επίμονη διεκδίκηση, διαπραγματεύσεις και συνεργασία του Δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), επιτέλους παραχωρούνται στο Δήμο μας:

(α) τα ακίνητα Α.Κ. 21986 και Α.Κ. 21383, συνολικής έκτασης 90 στρεμμάτων στην Κοινότητα Μενεμένης, για 40 έτη, με σκοπό την αξιοποίησή τους από το Δήμο με δημόσιο διαγωνισμό, σύμφωνα με το αναθεωρημένο και ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή.

(β Τμήμα του ακινήτου Α.Κ. 5749 (πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος») που περιλαμβάνει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Απόστολος Αστρεινίδης» και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) «Μέγας Αλέξανδρος», για 30 έτη. Πρόκειται για το τμήμα μεταξύ των οδών Τζών Κέννεντυ – 28ης Οκτωβρίου και σχολικού συγκροτήματος στο τέρμα της οδού Πλαστήρα.

Επισημαίνουμε ότι τα ανωτέρω ακίνητα περιλαμβάνονταν αρχικά στις λίστες των ακινήτων που είχαν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο. Ύστερα από διαμαρτυρίες μας, εξαιρέθηκαν κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τις παραχωρήσεις τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ενέκρινε την αποδοχή των ανωτέρω παραχωρήσεων κατά τη χθεσινή (8.11.2021) τακτική συνεδρίασή του. Θα ακολουθήσει η υπογραφή των σχετικών παραχωρητηρίων μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου.

Δελτίο τύπου του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ