Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί ο Μπαλτάς θα έκανε επίθεση με τα δίκρανα να καταλάβει το...

Γιατί ο Μπαλτάς θα έκανε επίθεση με τα δίκρανα να καταλάβει το ΘΕΠΑΝ;

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατηγόρησε τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Ζυγά, Θεόδωρο Μπαλτά, ότι θα καταλάμβανε για λογαριασμό του δήμου το ΘΕΠΑΝ με δίκρανα. Ο κύριος Μπαλτάς ούτε είπε, ούτε εννόησε τέτοια πράγματα. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κάλυψε αυτήν την επίθεση του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών στον κύριο Μπαλτά, αρνούμενος να του δώσει το λόγο για να απαντήσει σ’ αυτήν την πολύ σοβαρή κατηγορία που του απηύθυνε ο κύριος Σωτηράκης.

Ο κύριος Μπαλτάς δεν είχε σκοπό να κάνει καμιά επίθεση για να καταλάβει τον χώρο του ΘΕΠΑΝ. Γιατί όμως κατηγορήθηκε από τη διοίκηση του δήμου ότι θέλει να καταλάβει με δίκρανα το ΘΕΠΑΝ; Ο κύριος Μπαλτάς το μόνο που έλεγε ήταν ότι ο δήμος οφείλει να διασφαλίσει τη δημοτική περιουσία με όποιες νόμιμες ενέργειες μπορεί. Ο κύριος Μπαλτάς επίσης μίλησε για τις ευθύνες διοικήσεων του δήμου που άφησαν τη δημοτική περιουσία του ΘΕΠΑΝ να φτάσει σ’ αυτό το σημείο να αμφισβητείται από την Εκκλησία. Ο κύριος Μπαλτάς δεν είχε σκοπό να καταλάβει με δίκρανα το ΘΕΠΑΝ. Άλλωστε γιατί να τον καταλάβει; Δημοτικές υπηρεσίες στεγάζει το ΘΕΠΑΝ και αυτές θα συνεχίσει να στεγάζει. Απλά ο δήμος, με βάση την απόφαση της διοίκησης Μανδαλιανού, θα πληρώνει ενοίκιο στην Εκκλησία για κτίρια που έχτισε ο ίδιος!

Η επίθεση του κυρίου Σωτηράκη είχε στόχο. Η στάση επίσης του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είχε στόχο, όπως στόχο είχε ολόκληρη η διοίκηση. Η διοίκηση του δήμου προσήλθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη γνωμοδότηση του δικηγόρου του δήμου για να πει ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στην Εκκλησία και δεν χρειάζεται καμιά συζήτηση. Η γνωμοδότηση του δικηγόρου του δήμου δεν έλεγε ακριβώς αυτό. Έλεγε ότι εδώ που φτάσαμε είναι πολύ δύσκολο πλέον το ΘΕΠΑΝ να διεκδικηθεί από τον δήμο.

Η διοίκηση Μανδαλιανού όμως κάνει πως δεν έχει καταλάβει ότι είναι διοίκηση του δήμου και όχι δικαστήριο. Δεν είναι δικαστήριο για να αποφασίζει με βάση τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων του δήμου. Είναι διοίκηση και πρέπει να βρίσκει τις λύσεις που δεν προσβάλουν ούτε την τσέπη ούτε τη νοημοσύνη των δημοτών. Η διοίκηση Μανδαλιανού προσκόμισε τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση όμως εκτός του ότι έλεγε πως είναι πολύ δύσκολο πλέον ο δήμος να διεκδικήσει το ΘΕΠΑΝ, έλεγε κι άλλα πράγματα. Έλεγε πως ο δήμος μπορούσε να κάνει μέχρι το 2015 ενέργειες για να κατοχυρώσει το ΘΕΠΑΝ. Έλεγε ουσιαστικά ότι το ΘΕΠΑΝ χάθηκε το 2015. Η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να προσέλθει να απολογηθεί γι’ αυτό, προσήλθε με «αέρα» και επιθετικότητα. Σαν και η ολιγωρία της διοίκησης που άφησε το ΘΕΠΑΝ να χαθεί δεν την αφορούσε. Σαν και η διοίκηση Μανδαλιανού έγινε διοίκηση για να κάνει διαπιστώσεις και να μοιράζει δημοτική περιουσία γιατί έτσι λένε οι νομικές γνωμοδοτήσεις. Οι πολιτικές ευθύνες; Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν στην υπόθεση του ΘΕΠΑΝ;

Τις πολιτικές ευθύνες λοιπόν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΘΕΠΑΝ προσπάθησαν να καλύψουν οι επιθέσεις της διοίκησης του δήμου στον κύριο Μπαλτά με κορώνες περί δικράνων.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ