Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕυτυχώς δεν διεκδίκησε κανένας το δημαρχείο του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού!

Ευτυχώς δεν διεκδίκησε κανένας το δημαρχείο του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού!

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 η διοίκηση του δήμου, συνεπικουρούμενη από μερικούς ακόμα, αποφάνθηκε ότι το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού ανήκει στην Εκκλησία, αφού η Εκκλησία έχει τίτλους ιδιοκτησίας ενώ ο δήμος δεν έχει! Πολλοί δεν ξέρουν ότι αυτό το Πάρκο είναι τα πρώην νεκροταφεία του Κορδελιού. Ακόμα περισσότεροι όμως κάτοικοι του νέου δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν γνωρίζουν ότι μέσα σ’ αυτό το πάρκο και στα κτίρια που έχτισε ο δήμος σ’ αυτό, υπάρχει η αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού!

Ναι! Έτσι ακριβώς! Η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, η αίθουσα συνεδριάσεων της νυν Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, δεν ανήκει στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου αλλά στην Εκκλησία. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού συνεδρίαζε σε μια αίθουσα που την έφτιαξε ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού αλλά δεν του ανήκει! Την Τετάρτη η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε ακριβώς αυτό κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γιατί η Εκκλησία έχει τίτλους κυριότητας ενώ ο δήμος όχι.

Γιατί ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού έχτιζε κτίρια μέσα στο συγκεκριμένο πάρκο που δεν ήταν δικό του και γιατί μέσα στο συγκεκριμένο πάρκο υπήρχε η αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού; Γιατί ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού δεν γνώριζε ότι δεν είναι δικό του! Ωραία ικανοποιητική απάντηση από ανθρώπους που διοικούν τον δήμο!

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ευχαριστούμε τον Μεγαλοδύναμο που δεν διεκδίκησε να πάρει κανένας το πρώην δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού γιατί ήταν πολύ πιθανό να βρεθεί κι εκείνο στα χέρια κάποιου άλλου. Ευτυχώς ο Μεγαλοδύναμος έβαλε το χέρι του και το πρώην δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού ανήκει στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ