Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο σωστό είναι ο δήμος να πληρώνει ενοίκιο όταν χρησιμοποιεί ξένα οικόπεδα!

Το σωστό είναι ο δήμος να πληρώνει ενοίκιο όταν χρησιμοποιεί ξένα οικόπεδα!

Επειδή κατηγορείται η διοίκηση του δήμου γιατί θέλει να πληρώσει ενοίκιο για κτίσματα που έχτισε ο δήμος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να πληρώσει ενοίκιο αφού πήγε κι έχτισε σε ξένο οικόπεδο. Το ότι πήγε και έχτισε σε ξένο οικόπεδο και το ότι τα κτίσματα έγιναν με δικά του λεφτά, δεν τον απαλλάσσουν από την υποχρέωση να καταβάλει ενοίκιο στον οικοπεδούχο, ο οποίος θα μπορούσε να διαθέσει το οικόπεδο όπως θα ήθελε, αν δεν το χρησιμοποιούσε ο δήμος. Έχει δίκιο λοιπόν ο δήμαρχος και η διοίκηση που θέλουν να πληρώσουν ενοίκιο και τζάμπα τους κατηγορούν διάφοροι.

Το άδικο του δημάρχου έγκειται στο γεγονός ότι δεν θέλει να πληρώσει αναδρομικά για τα χρόνια που ο δήμος εκμεταλλευόταν το ξένο οικόπεδο. Αυτό δεν είναι σωστό και τίμιο. Ο δήμος θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά και με τόκο για το ξένο οικόπεδο που εκμεταλλευόταν και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται. Είναι ιερό καθήκον του δημάρχου και της διοίκησής του να φέρουν άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση την καταβολή ενοικίου για το ξένο οικόπεδο.

Στην πρόταση όμως που θα φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο για την καταβολή ενοικίου στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, το οποίο χρησιμοποιεί ο δήμος, πρέπει να συμπεριλάβουν και την καταβολή ενοικίου προς τον δήμο και μάλιστα την αναδρομική καταβολή για τα οικόπεδα του δήμου μέσα στα οποία έχουν χτίσει άλλοι!! Δεν είναι σωστό σε δημοτικά οικόπεδα να υπάρχουν ξένα κτίσματα και να μην εισπράττει ενοίκιο ο δήμος! Επιβάλλεται λοιπόν, με αφορμή τη διευθέτηση των ενοικίων που πρέπει να καταβάλει ο δήμος, να διευθετήσει και τα ενοίκια που έχει λαμβάνειν! Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει αυτή η διευθέτηση!!

Σοπωσίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ