Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπαράδεκτη κατάσταση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Απαράδεκτη κατάσταση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Μετά από πιέσεις του συλλόγου διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, ενεργοποιήθηκε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και πίεσε ώστε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει τεστ covid-19 σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό. Όπως είναι γνωστό τα Ειδικά Σχολεία δεν έχουν κλείσει λόγω καραντίνας κορονοϊού. Στο σχολείο φοιτούν αυτή τη στιγμή 11 από τους 33 συνολικά μαθητές, καθώς οι γονείς των παιδιών, που δεν πηγαίνουν στο σχολείο, φοβούνται να τα στείλουν λόγω κορονοϊού. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ, προκειμένου να λειτουργούν, υποχρεούνται να κάνουν τεστ covid-19 κάθε εβδομάδα με βάση το νόμο. Για τα δημόσια δεν υπάρχει πρόβλεψη για τεστ.

Έγιναν λοιπόν τεστ σ’ αυτά τα 11 παιδιά και στους 20 διδάσκοντες και βρέθηκαν 2 παιδιά θετικά. Το σχολείο όμως δεν έκλεισε γιατί θα έπρεπε να βρεθούν 3 θετικά κρούσματα για να κλείσει! Πρέπει να τονίσουμε σ’ αυτό το σημείο ότι σ’ αυτά τα σχολεία δεν υπάρχει η λογική του τμήματος, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί πηγαίνουν παντού. Ο ΕΟΔΥ επίσης δεν έκανε ινχνηλάτιση στα δύο αυτά κρούσματα!

Το απαράδεκτο της κατάστασης δεν έγκειται όμως ούτε στο γεγονός ότι το σχολείο δεν έκλεισε με τα δύο κρούσματα κορονοϊού ούτε στο γεγονός ότι δεν έγινε ιχνηλάτιση. Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Ευόσμου υπάρχουν 6 απουσίες διδακτικού προσωπικού, διότι πήραν άδεια ειδικού σκοπού. Το διδακτικό αυτό προσωπικό δεν αναπληρώθηκε. Λείπουν συγκεκριμένα από το σχολείο νοσοκόμα, εργοθεραπεύτρια, λογοθεραπεύτρια, μουσικός, εικαστικός και δάσκαλος της πληροφορικής.

Αλλά το απαράδεκτο της κατάστασης δεν συνίσταται ούτε στο γεγονός ότι δεν αναπληρώθηκε το προσωπικό, το οποίο πήρε άδεια ειδικού σκοπού. Το απαράδεκτο της κατάστασης συνίσταται στο γεγονός ότι επιπλέον πήραν άδεια ειδικού σκοπού και έξι δάσκαλοι και αντί αυτοί να αναπληρωθούν με την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού, αναπληρώθηκαν με την απόσπαση δασκάλων από δημοτικά σχολεία του δήμου με τμήματα ένταξης, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα αυτά τα τμήματα ένταξης να μην κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση!

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, όπως την περιέγραψαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Καλά που ήρθε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου η ίδια η υπουργός Παιδείας για να κάνει εκείνην τη φιέστα, παρουσία της διοίκησης του δήμου πριν το άνοιγμα των σχολείων!

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ