Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι κύριοι Μπαλτάς και Κοκονάς δεν είναι γενικά και αόριστα συλλογικότητες!

Οι κύριοι Μπαλτάς και Κοκονάς δεν είναι γενικά και αόριστα συλλογικότητες!

Οι κύριοι Μπαλτάς και Κοκονάς δεν είναι γενικά και αόριστα συλλογικότητες. Οι κύριοι Μπαλτάς και Κοκονάς είναι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας του δήμου σχετικά με τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόβλημα της δυσοσμίας υπάρχει και η παρακάτω παράγραφος:

«Επιφυλακτική ήταν η θέση των συλλογικοτήτων, οι οποίες εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους στη συνάντηση, τονίζοντας ότι τα ΕΛΠΕ αρνήθηκαν πεισματικά επί χρόνια το πρόβλημα, μέχρις ότου τα αποτελέσματα των ελέγχων υποχρεώσουν τη βιομηχανία να αναλάβει τις ευθύνες της και ζήτησαν τη μετεγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας της ελαιώδους λάσπης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια οφείλει να απαντήσει επίσημα για το αν τα μέτρα είναι επαρκή. Αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των μετρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι αφενός οι έλεγχοι δεν είναι συνεχείς και αφετέρου οι δειγματοληπτικοί είναι περισσότεροι από τους τακτικούς, το οποίο πιθανώς δεν αποτυπώνει το πρόβλημα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ήταν δε κάθετοι στο ότι τα ΕΛΠΕ δεν βάζουν την υγεία των κατοίκων πάνω από τα κέρδη τους, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μέλλον».

Η διοίκηση του δήμου, μέσω της ιστοσελίδας της, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε «συλλογικότητες» και αφιερώνει μία παράγραφο για να γράψει ένα μικρό μέρος από αυτά που είπαν, ενώ αφιερώνει πολλές παραγράφους και λέξεις για να αναφερθεί επωνύμως στις τοποθετήσεις των αντιπεριφερειαρχών και των εκπροσώπων των ΕΛΠΕ. Εκείνοι έχουν ονόματα, αλλά οι κύριοι Μπαλτάς και Κοκονάς, δημοτικοί σύμβουλοι Κορδελιού Ευόσμου, είναι γενικά και αόριστα «συλλογικότητες». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση βέβαια, εκτός από τους κυρίους Μπαλτά και Κοκονά που παρενέβησαν ως εκπρόσωποι φορέων, τοποθετήθηκαν και ο κύριος Βασιλειάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού και ο κύριος Δημητριάδης, εκπρόσωπος της «Αναπνοής». Προφανώς η αναφορά των συγκεκριμένων ονομάτων και των τοποθετήσεών τους ήταν ήσσονος σημασίας για τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κι έτσι τις «τσουβάλιασε» όλες μαζί σε μία παράγραφο.

Η ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, είναι ιστοσελίδα όλου του δήμου, όλων των δημοτών και όλων των παρατάξεων. Την ιστοσελίδα του δήμου την πληρώνουν οι δημότες, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στις εκλογές. Σε αυτήν λοιπόν την ιστοσελίδα η διοίκηση του δήμου οφείλει να δημοσιεύει τις γνώμες και τις απόψεις όλων, τουλάχιστον όλων των εκλεγμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου και όλων των εκπροσώπων φορέων. Η ιστοσελίδα του δήμου δεν είναι ΥΕΝΕΔ! Εάν η διοίκηση του δήμου θέλει να δημοσιοποιεί μόνο την άποψη του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των αντιπεριφερειαρχών και των εκπροσώπων βιομηχανιών να φτιάξει δική της ιστοσελίδα και να την πληρώνει η ίδια. Είναι δικαίωμά της. Αλλά στην ιστοσελίδα του δήμου πρέπει να δημοσιοποιούνται όλες οι απόψεις.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ