Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜπορεί να ευθύνεται προϊστάμενος ή διευθυντής υπηρεσίας για το πού στεγάζεται η...

Μπορεί να ευθύνεται προϊστάμενος ή διευθυντής υπηρεσίας για το πού στεγάζεται η υπηρεσία;!

Μπορεί να ευθύνεται προϊστάμενος ή διευθυντής υπηρεσίας για το πού στεγάζεται η υπηρεσία;! Δεν μπορεί; Κι όμως μπορεί και παραμπορεί. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να ευθύνεται ο προϊστάμενος ή ο διευθυντής μιας υπηρεσίας γιατί η υπηρεσία στεγάζεται εδώ κι όχι εκεί, γιατί το κτίριο είναι έτσι ή αλλιώς, γιατί το κτίριο έχει άδεια ή όχι, γιατί το κτήριο είναι κατάλληλο ή όχι. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου προϊστάμενοι και διευθυντές μπορεί να διώκονται γιατί δεν απαίτησαν από τις διοικήσεις των δήμων να τους ρωτήσουν για το που θέλουν να στεγάζονται οι υπηρεσίες τους και πώς θέλουν να είναι το κτίριο που θα στεγαστούν οι υπηρεσίες. Και από ποιους μπορεί να διώκονται προϊστάμενοι και διευθυντές γιατί είναι προϊστάμενοι και διευθυντές και όχι διοίκηση του δήμου; Από συνδικαλιστές. Συνδικαλιστές κατηγορούν συναδέλφους τους για παραλείψεις των διοικήσεων του δήμου.

Η υπόθεση μας θυμίζει το «Δύστος». Το θυμάστε το «Δύστος»; Βούλιαξε στις 29 Δεκεμβρίου του 1996 ανοιχτά της Κύμης. Το ναυάγιο φορτώθηκε στον νεκρό καπετάνιο γιατί εξέπλευσε με ακατάλληλο καιρό. Το ότι δεν αποφάσιζε ο νεκρός καπετάνιος αν θα εκπλεύσει ή όχι το πλοίο το ξέρουν όλοι. Ήταν όμως βολικό να φορτωθεί στις πλάτες του το ναυάγιο. Ευτυχώς οι συνδικαλιστές ναυτικοί δεν κατηγόρησαν τον νεκρό καπετάνιο αφού το πώς θα λειτουργήσουν τα πλοία είναι απόφαση των πλοιοκτητών και όχι των καπεταναίων. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου όμως η ευθύνη της κατάστασης και της λειτουργίας του πλοίου, κατά ορισμένους συνδικαλιστές, είναι ευθύνη των καπετάνιων και των υπόλοιπων αξιωματικών. Πολύ βολικά πράγματα από τη μια πλευρά, πολύ βολικός συνδικαλισμός από την άλλη.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ