Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚοινό πλαίσιο δράσης για την πρόληψη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας...

Κοινό πλαίσιο δράσης για την πρόληψη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και την 3η Τοπική Μονάδα Υγείας

Οι δυνατότητες και οι μορφές αποτελεσματικής παρέμβασης για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και της πρόληψης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ώστε μέσα από την οργάνωση κοινών δράσεων να επωφεληθεί η τοπική κοινωνία, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός με εκπροσώπους της 3ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) που λειτουργεί  στο κτίριο του ΕΦΚΑ στην οδό Κοσμά Αιτωλού 1 (κτίριο πρώην ΙΚΑ Ευόσμου), παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ  κ. Φωτεινής Δεβετζή Πεσματζόγλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η συντονίστρια της 3ης ΤΟΜΥ  και Παιδίατρος  κ. Όλγα Βράνη, η  Νοσηλεύτρια κ. Μαρία Γιαπαλή και η Επισκέπτρια Υγείας κ. Δήμητρα Ντόκα, οι οποίες ενημέρωσαν τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου για τη λειτουργία της μονάδας, που συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής, ούσα μια από τις τρεις πρώτες ΤΟΜΥ  που λειτούργησαν πανελλαδικά.
Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός συνεχάρη το προσωπικό της 3ης ΤΟΜΥ  για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει  στους  8250 εγγεγραμμένους πολίτες του δήμου μας, ενώ  εξήρε το έργο που επιτελείται στους τομείς της εμβολιαστικής κάλυψης του τοπικού πληθυσμού, για το οποίο μάλιστα η 3η Τοπική Ομάδα Υγείας Κορδελιού Ευόσμου βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Healthcare Business Awards 2019, όπου ανάμεσα σε αξιόλογες κλινικές και φορείς υγείας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ξεχώρισε στον τομέα της Κοινωνικής προσφοράς με την εμβολιαστική κάλυψη που παρείχε σε ενήλικες και παιδιά του δήμου μας.
Επενδύοντας στη συνεργασία με τις δομές υγείας που λειτουργούν σήμερα στο δήμο μας και με στόχο την προαγωγή της υγείας των δημοτών, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου διαβεβαίωσε πως πολύ σύντομα  θα οργανωθούν από κοινού με την 3η ΤΟΜΥ δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας. “Στηρίζουμε τη λειτουργία τοπικών δομών και υπηρεσιών που άπτονται της κοινωνικής υποστήριξης και  προστασίας της υγείας των συμπολιτών μας, σχεδιάζοντας ένα κοινό πλαίσιο δράσης, ώστε με τη συνεργασία των εκλεκτών επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας να συμβάλουμε στην καθολική, ισότιμη και αποτελεσματική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του τόπου μας και κυρίως στην ενδυνάμωση της πρόληψης και της αγωγής υγείας στην τοπική μας κοινωνία” τόνισε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας  πως “για τη δημοτική αρχή ο τομέας της Δημόσιας Υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα, γιατί η υγεία είναι ένα ύψιστο κοινωνικό αγαθό.”
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ