Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚατέρρευσε η οροφή σε γραφεία Πληροφορικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Κατέρρευσε η οροφή σε γραφεία Πληροφορικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Η οροφή στο γραφείο Πληροφορικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κατέρρευσε χθες, ευτυχώς δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί εργαζομένων.

Το γεγονός συνέβη μάλλον νωρίς το πρωί, πριν οι εργαζόμενοι φτάσουν στο χώρο εργασίας τους. Όταν έφτασαν στις 7 το πρωί αντίκρισαν την οροφή πεσμένη πάνω στα γραφεία τους. Η οροφή που κατέρρευσε ήταν στο υπόγειο του Β’ κτιρίου του νοσοκομείου, όπου στεγάζεται η υπηρεσία Πληροφορικής, η οποία βρίσκεται κάτω από την Β΄ παθολογική κλινική.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, καθώς ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλα νοσοκομεία λόγω της υποσυντήρησης, της υποστελέχωσής τους και των πετσοκομμένων προϋπολογισμών τους.

Το συγκεκριμένο κτίριο είναι κατασκευασμένο το 1930 και σε αυτό στεγάζονταν το παλιό νοσοκομείο ΧΙΡΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οροφή του τμήματος που έπεσε, δηλαδή ο σοβάς, αντικαταστάθηκε το 1991-1992 και από τότε πιθανά δεν επανελέγχθηκε, ώστε να εντοπιστεί πιθανό πρόβλημα και να επισκευαστεί πριν καταρρεύσει.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας, όπως και οι πρακτικάριοι που δουλεύουν εκεί, μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχαν ενημέρωση για το που θα μεταφερθούν για να δουλέψουν, ούτε υπήρξε κάποια ενημέρωση από την Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας, την Πολεοδομία κλπ, για την καταλληλότητα του χώρου από εδώ και πέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ