Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςAπούσα η Ρωσία από μία ακόμη διεθνή διοργάνωση κλασικού αθλητισμού

Aπούσα η Ρωσία από μία ακόμη διεθνή διοργάνωση κλασικού αθλητισμού

Aπούσα από μία ακόμη διεθνή διοργάνωση κλασικού αθλητισμού θα είναι η Ρωσία, στην οποία δεν επετράπη να συμμετάσχει ούτε στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Αυτό ανακοινώθηκε από τους διοικούντες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Στίβου (IAAF) σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στις αρχές της βδομάδας και λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, παρουσία του προέδρου της IAAF Σεμπάστιαν Κόου και του αρμόδιου της IAAF για τα τα θέματα του ρωσικού αθλητισμού, Ρούνε Αντερσεν.

Όπως ειπώθηκε, οι Ρώσοι δεν πληρούν ακόμα τα βασικά κριτήρια ώστε να αρθεί η τιμωρία που τους έχει επιβληθεί για το προ τετραετίας μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ. Επισημάνθηκε επίσης ότι τιμωρημένοι προπονητές συνεχίζουν να προπονούν αθλητές, ενώ την ίδια ώρα παραμένουν και τα προβλήματα επικοινωνίας σε βασικά θέματα με το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας.

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τη διοργάνωση της Ντόχα κατά πολλούς αποτελεί προάγγελο για ανάλογη εξέλιξη στα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, εφόσον δεν αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα. Πάντως, όπως συνέβη και σε προηγούμενες διοργανώσεις, αναμένεται να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 29 αθλητές από τη Ρωσία ως ανεξάρτητοι, κατόπιν σχετικής άδειας από την IAAF.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ