Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚοκονάς Θανάσης: Έπρεπε να είναι άπαντες παρόντες στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Κοκονάς Θανάσης: Έπρεπε να είναι άπαντες παρόντες στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Λιτός στην τοποθέτησή του ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάσης Κοκονάς, ο οποίος έλαβε τον λόγο κατόπιν της αναβολής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για τις δημαιρεσίες λόγω έλλειψης απαρτίας. Είπε ο Θανάσης Κοκονάς:

«Θεωρούμε υποκριτικό όλο αυτό που γίνεται σήμερα εδώ και πρέπει ο κόσμος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Κανονικά σήμερα σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να είναι παρόντες άπαντες απ’ όλες τις παρατάξεις και να καταγγείλουμε όλοι, μαζί και η διοικούσα παράταξη, την τροποποίηση του νόμου από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ουσιαστικά άλλαξε τον εκλογικό νόμο με τον οποίο διεξήχθησαν οι δημοτικές εκλογές και έδωσε κατόπιν των εκλογών την πλειοψηφία στις παρατάξεις των δημάρχων δια της πλαγίας, απαξιώνοντας το δημοτικό συμβούλιο και δίνοντας όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις οποίες έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου. Ο δήμος θα διοικηθεί με άλλον νόμο από αυτόν με τον οποίον έγιναν οι δημοτικές εκλογές και βάσει του οποίου αποφάσισε ο λαός να ψηφίσει για να διοικηθεί ο δήμος. Αυτό έγινε γιατί οι δυνάμεις της αστικής τάξης θέλουν δημοτικά συμβούλια που θα σκύβουν το κεφάλι και θα υποτάσσονται στις αντιλαϊκές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας. Κατά τη γνώμη μας το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκφράζει τον λαό, να γίνει βήμα λαϊκής αντιπολίτευσης για να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα της περιοχής μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ