Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΞεκινά η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ξεκινά η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με 1.600 εκθέτες, τη συμμετοχή ινδικών επιχειρηματικών κολοσσών και 18 διεθνών συμμετοχών πραγματοποιείται η φετινή 84η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ξεκινά το Σάββατο 7/9 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15/9. Η Τιμώμενη Χώρα, φέτος, είναι η Ινδία.

Η αποστολή της Ινδίας θα στεγαστεί στο περίπτερο 13, σε σχεδόν 3.000 τ.μ., όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 80 επιχειρήσεις – εκθέτες, οι οποίες προέρχονται από διάφορους κλάδους της ινδικής βιομηχανίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πρωτογενούς παραγωγής.

Οπως ανακοινώθηκε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της HELEXPO – ΔΕΘ, την Έκθεση θα επισκεφθεί επιχειρηματική αποστολή 15 ινδικών επιχειρήσεων – κολοσσών από τομείς όπως τα πετροχημικά, η ναυπηγική, η Ενέργεια, οι υποδομές (αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι), η Διαστημική, τα φάρμακα, οι αερομεταφορές και η αγροδιατροφή, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με μεγάλες ελληνικές εταιρείες και φορείς. Μεταξύ των ινδικών επιχειρήσεων της αποστολής συγκαταλέγονται η «Reliance Industries Limited» (πετροχημικά, Ενέργεια και πολυμερή με έσοδα πάνω από 60 δισ. δολάρια), το «GMRGroup» (αεροδρόμια, Ενέργεια και υποδομές), η «UPLLimited» (γεωργία) και η «Larsen & Toubro» (ναυπηγεία) κ.ά. Επίσης, στο πλαίσιο της ινδικής συμμετοχής θα δώσουν το «παρών» τα υπουργεία Τουρισμού, Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, αλλά και Επικοινωνίας και Τύπου.

Η πρέσβης της Ινδίας, κα Shamma Jain, σε δηλώσεις της υπογράμμισε την ανάγκη οι σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας «να υποστηριχθούν με ισχυρότερο οικονομικό περιεχόμενο», αναφέρθηκε στις εταιρείες – κολοσσούς που θα βρεθούν στην 84η ΔΕΘ και εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει η Έκθεση πλατφόρμα για να έρθουν οι βιομηχανίες της Ινδίας πιο κοντά με τις ελληνικές ομολόγους τους. Μάλιστα, μιλώντας για τη ναυπηγική βιομηχανία της Ινδίας, τόνισε πως θα μπορούσαν οι Έλληνες εφοπλιστές να ναυπηγήσουν εκεί τα πλοία τους, ενώ συνέδεσε τις επενδύσεις αυτές και με την αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Επίσημος καλεσμένος της 84ης ΔΕΘ είναι και ο Ινδός μεγιστάνας κ. Prakash Hinduja, ο οποίος ηγείται του «Hinduja Group», που απασχολεί πάνω από 150.000 εργαζόμενους.

Πέραν της Ινδίας, συμμετέχουν στην 84η ΔΕΘ 18 χώρες (Κύπρος, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία).

Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας από τις 7 έως τις 11 Σεπτέμβρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ