Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΝέα 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη 17 Οκτώβρη στον «Κυανούν Σταυρό»

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη 17 Οκτώβρη στον «Κυανούν Σταυρό»

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη 17 Οκτώβρη και συγκέντρωση έξω από την κλινική συνεχίζουν τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι στην κλινική «EUROMEDICA Κυανούς Σταυρός» στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα και καθημερινά μέσα από Γενική Συνέλευση καθορίζουν την παραπέρα δράση τους, με τη στήριξη του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδος.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η μισθοδοσία καταβάλλεται με μεγάλες καθυστερήσεις και με έναντι, με αποτέλεσμα να τους οφείλονται μέχρι και 6 μήνες δεδουλευμένων. Απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, να δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους όσα αυθαιρέτως δεν τους καταβάλλονται, όπως για παράδειγμα το επίδομα εφημεριών, η εταιρεία να προβεί σε συντήρηση όλου του πάγιου εξοπλισμού και πλήρωση των υλικών για την ομαλή – ασφαλή λειτουργία της κλινικής.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στον απεργιακό αγώνα έχει ως αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η λειτουργία της κλινικής. Εξυπηρετούνται μόνο όσοι ήδη νοσηλεύονται και γίνονται δεκτά μόνο επείγοντα περιστατικά.

Το κλαδικό Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στις άλλες κλινικές του ομίλου «EUROMEDICA», που είναι επίσης απλήρωτοι εδώ και μήνες και ζουν την ίδια εντατικοποίηση στη δουλειά, να μπουν αποφασιστικά στη μάχη για τα δεδουλευμένα τους και τα δικαιώματά τους, ώστε να δοθεί ενιαία και συντονισμένη απάντηση στην εργοδοσία.

Παράλληλα, καλεί όλα τα σωματεία εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ