Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔύο νέες δομές προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Δύο νέες δομές προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Δύο νέες δομές θα δημιουργηθούν για τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε γνωστό χτες μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο από την ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί για τους πρόσφυγες. Η μία δομή θα λειτουργήσει στην περιοχή της Μοναστηρίου και η άλλη στο Βαγιοχώρι.

Στη δομή που αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους στην περιοχή της Μοναστηρίου, θα μπορούν να φιλοξενούνται για 48 ώρες το πολύ 70 άτομα τα οποία έχουν έτοιμα τα χαρτιά τους και έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία. Για τη στέγαση της δομής εξετάζεται ακίνητο στο οποίο ήδη στεγάζονται υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

Ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι η δομή που ήδη λειτουργεί στο Βαγιοχώρι θα αδειάσει, θα καθαριστεί και θα αναδιαμορφωθεί σε δομή τράνζιτ. Εκεί θα φιλοξενούνται άτομα για 30 – 35 μέρες, σε κατάλληλες θέσεις υποδοχής και βιώσιμες κατασκευές, όσο περιμένουν να τους διατεθεί θέση σε δευτερεύουσα δομή στην ενδοχώρα.

Αυτήν τη στιγμή παραμένουν στο Βαγιοχώρι 165 άτομα, που μέχρι τέλος του μήνα σχεδιάζεται να σταλούν σε άλλες δομές ή σε κάποια ξενοδοχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ