Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓια την τρύπα στα οικονομικά του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Για την τρύπα στα οικονομικά του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Επειδή τα τελευταία χρόνια γίνεται μία καλά οργανωμένη προσπάθεια σε πανελλήνιο επίπεδο, προσπάθεια η οποία περιλαμβάνει και τον δήμο του Κορδελιού – Ευόσμου, να παρουσιαστούν τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην Ελληνική κοινωνία, ως αποτέλεσμα κλεψιμαίικων αιρετών και υπαλλήλων, θα θέλαμε να γράψουμε μόνο μερικές γραμμές γι’ αυτό το θέμα.

Τις προηγούμενες μέρες η παραφιλολογία των κλεψιμαίικων επανήλθε για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου! Η συγκεκριμένη ιστορία πολλάκις καταρρίφτηκε και αποδείχτηκε συκοφαντία, αλλά επανέρχεται και ξαναεπανέρχεται με καινούρια «φασούλια»! Αυτήν τη φορά το φασούλι είναι ότι υπάρχει τρύπα στα οικονομικά του δήμου ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Το τι ακριβώς ιστορία είναι αυτή θα αποδειχτεί το επόμενο διάστημα. Ακόμα όμως πριν αποδειχτεί οτιδήποτε και διαβάζοντας μόνο τα «χοντρά» ξέρουμε το εξής: Όταν μιλούν για κλεψιμαίικα δεν αναφέρονται σε χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία του δήμου και στα οποία άπλωσε την χερούκλα του κάποιος αιρετός ή κάποιος υπάλληλος ή και τα δύο! Αυτό που μας λένε αυτοί που για μία ακόμα φορά φωνάζουν ότι έχουν στοιχεία είναι ότι από το δήμο δεν εισπράχθηκαν αυτά τα 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα έπρεπε να εισπραχθούν κι έτσι υπάρχει αυτή η «τρύπα»!

Για την οικονομία της συζήτησης θα δεχτούμε ότι αυτοί οι οποίοι ενορχηστρώνουν αυτήν την καταγγελία έχουν δίκιο και θα προχωρήσουμε σε μια άλλη υπόθεση! Πριν μερικά χρόνια η πολιτεία άρπαξε από το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου 100 εκατομμύρια και πλέον ευρώ και τα έδωσε μποναμά στους τραπεζίτες! Τόσα αντιστοιχούσαν στον δήμο από τα 9 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ που «έφαγε» η πολιτεία από τους δήμους! Τι ήταν αυτά τα χρήματα;! Δεν ήταν χρήματα που έπρεπε να εισπραχθούν, αλλά χρήματα που είχαν εισπραχθεί! Ήταν δηλαδή «ζεστό» χρήμα, ήταν το υστέρημα του κόσμου που εισπράχθηκε για να αποδοθεί στους δήμους προκειμένου να λειτουργούν, αλλά αντί γι’ αυτό δόθηκε μποναμάς στους «μεγαλοκαρχαρίες»! Συνέπεια αυτού του μποναμά που δόθηκε από αυτά που εκλάπησαν και τα οποία ανήκαν στους δήμους ήταν οι δήμοι να μη μπορούν να λειτουργήσουν και να δανειστούν από τις τράπεζες! Δηλαδή και κλάπηκαν τα λεφτά τους για να δοθούν στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους και εξαναγκάστηκαν να δανειστούν από τις τράπεζες. Έτσι βρέθηκαν οι δήμοι χρεοκοπημένοι!

Τώρα κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η κλοπή δεν έγινε από το αστικό κράτος εξ ονόματος των παρασίτων που αρπάζουν τον μόχθο του κοσμάκη, αλλά έγινε από κάποιους υπαλλήλους και αιρετούς που τα έβαλαν στην τσέπη τους. Τι στάση κράτησαν όλοι αυτοί που σήμερα μιλούν για κλεψιές αιρετών και υπαλλήλων, όταν το επίσημο κράτος κατέκλεβε τους δήμους;! Είτε ψήφιζαν, είτε στήριζαν με κάθε τρόπο εκείνην την κλοπή. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ αντιπαρατέθηκαν, πολέμησαν και καταψήφισαν εκείνο το ριφιφί σε βάρος της Τοπικής Διοίκησης.

Με δεδομένη τη στάση που κράτησαν οι καταγγέλλοντες δημοσιολογούντες, υπάλληλοι και άλλοι εκείνην την εποχή, αλλά ακόμα και τώρα, για εκείνην την κλοπή, δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτά που λένε τώρα για άλλες κλοπές. Γιατί εάν οι αγαπητοί δημοσιολογούντες είχαν γράψει πανελληνίως τότε τα μισά από όσα γράφουν τώρα για «κλοπές» στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, οι τραπεζίτες με το μακρύ τους χέρι, το αστικό κράτος, δεν θα είχαν καταφέρει να κλέψουν τα λεφτά γιατί θα είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος! Και τότε η κλοπή ήταν αναμφισβήτητη κι όχι εικασία!

Αυτά τα λίγα γιατί όσο η βαρβαρότητα σε βάρος του κοσμάκη μεγαλώνει, τόσο εντείνεται η προσπάθεια να μετονομαστεί ο κλέφτης από καπιταλισμός σε Μήτσο, Κώτσσιο, Λάμπρο κτλ. κτλ.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ