Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕργατικό ατύχημα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Εργατικό ατύχημα στο δήμο Θεσσαλονίκης

 

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Εργατικό ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής 4/11 στην οδό Βασιλίσσης Όλγας όταν διερχόμενο Ι.Χ. έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο που εκτελούσε αποκομιδή σκουπιδιών τραυματίζοντας σοβαρά μια 57χρονη εργαζόμενη του απορριμματοφόρου.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των Εργαζομένων στο δήμο της Θεσσαλονίκης και η οποία είναι η εξής:

«Ξημερώματα Παρασκευής 4/11, περίπου 01:30, στην οδό Βασ. Όλγας, διερχόμενο Ι.Χ. έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά 57χρονη συναδέλφισσα με σύμβαση αορίστου χρόνου, την ώρα που πραγματοποιούσε αποκομιδή. Η συναδέλφισσα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι, στα πλευρά και στα πόδια.

Το παραπάνω περιστατικό προστίθεται στα πολλά σοβαρά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους δήμους. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, πόσο επικίνδυνες και δύσκολες είναι οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες των δήμων. Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια οι εργαζόμενες στην υπηρεσία καθαριότητας έπαιρναν σύνταξη στα 55 χρόνια, ενώ σήμερα, μετά τις αντεργατικές αλλαγές, το όριο έχει ανέβει στα 60. Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα παραπάνω, αναγκάζονται να δουλεύουν βράδυ σε ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες.

Η ΔΑΣ εύχεται γρήγορη ανάρρωση στην συναδέλφισσα.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε για την εφαρμογή όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και για την κατάργηση όλων των αντεργατικών- αντιλαϊκών νόμων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ